Μαύρη εβδομάδα με 2 νεκρούς στις πίστες

Σκοτώθηκε ο Marco Simoncelli (MotoGP), μια εβδομάδα μετά τον θάνατο του Dan Wheldon (INDY)

  • -
  • -

Δύο νεκρούς σε δύο συνεχόμενες Κυριακές έβαψαν μαύρο τον Οκτώβρη του 2011 για τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό. Η δεύτερη απώλεια για τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό ήρθε την Κυριακή 23 Οκτώβρη, όταν στον δεύτερο γύρο του MotoGP Μαλαισίας ο Marco Simoncelli έπεσε με τη μοτοσυκλέτα του και στη συνέχεια παρασύρθηκε από τους Colin Edwards και Valentino Rossi. Ο άτυχος Simoncelli χτύπησε σοβαρά, καθώς κατά τη διάρκεια του δυστυχήματος, βγήκε το κράνος του. Ο Marco υπέκυψε στα τραύματα του, σε ηλικία μόλις 24 ετών.

Την προηγούμενη Κυριακή 16 Οκτωβρίου “έφυγε” ο Dan Wheldon, ο οποίος σκοτώθηκε μετά από το τρομακτικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα Indy στην πίστα του Las Vegas. Στον 11ο γύρο του αγώνα, μια πολλαπλή σύγκρουση με 15 μονοθέσια στην 2η στροφή της πίστας, είχε ως συνέπεια το αυτοκίνητο του Wheldon να απογειωθεί και να χτυπήσει με σφοδρότητα στο τσιμεντένιο τοιχείο. Ο άτυχος Dan μεταφέρθηκε στο University Medical Center, όπου υπέκυψε στα τραύματά του. Ευχόμαστε αυτή να είναι η τελευταία φορά που αναγκαζόμαστε να γράψουμε για απώλειες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

 

Marco Simoncelli

Γεννήθηκε στην Cattolica της Ιταλίας στις 20 Ιανουαρίου 1987. Ήταν ένας από τους ανερχόμενους αστέρες του MotoGP -  πρωταγωνιστής για 3 χρόνια στην κατηγορία των 125 κ.εκ. μέχρι το 2006 που ανέβηκε στα 250 κ.εκ. κατακτώντας το πρωτάθλημα το 2008 με τη Gilera. Το 2010 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην κορυφαία κατηγορία του MotoGP με τη Gresini Honda. Το καλύτερο αποτέλεσμα για τον Marco ήρθε στον προηγούμενο αγώνα, στο GP της Αυστραλίας, όπου κατέκτησε τη 2η θέση. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του για το 2012 με τη Gresini Honda.

 

Dan Wheldon

Γεννήθηκε στις 22 Ιουνίου 1978 στην Αγγλία. Στα IndyCar έκανε ντεμπούτο το 2003 με την ομάδα Andretti Green Racing. Είχε τρέξει σε 134 αγώνες του πρωταθλήματος κερδίζοντας τους 16 από αυτούς. Νίκησε στο Indianapolis 500 για πρώτη φορά το 2005, χρονιά που στέφθηκε και πρωταθλητής του θεσμού. Το 2011 κέρδισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του το Indianapolis 500.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...