Moto GP: Ο Marquez με πρόβλημα υγείας, από πτώση με 180+ km/h [video]

Μία από τις πιο επικίνδυνες πτώσεις της καριέρας του είχε ο Marc Marquez στο πλαίσιο του Grand Prix της Ινδονησίας για το φετινό πρωτάθλημα του MotoGP.

  • -
  • -

Ο Ισπανός έπεσε από τη μηχανή κατά τη διάρκεια του Warm Up το πρωί της Κυριακής, ενώ κινούνταν με περισσότερα από 180 km/h στη στροφή 7. Ενώ βρισκόταν στην κορυφή της στροφής η μηχανή έχασε την ισορροπία της, κινήθηκε ανεξέλεγκτα και πέταξε τον αναβάτη της Honda ψηλά, σε ένα από αυτά τα ατυχήματα που αποκαλούνται highside.

Αν και ο Marquez έχει βρεθεί και άλλες φορές σε αντίστοιχα ατυχήματα, ο ίδιος δήλωσε ότι αυτό ήταν ένα από τα πιο επικίνδυνα που έχει βιώσει στην καριέρα του, ενώ γενικότερα ήταν μία από τις πιο σφοδρές πτώσεις που έχουμε δει στο MotoGP εδώ και πάρα πολύ καιρό.

Marquez

Βλέποντας το video κάποιος μπορεί να νομίσει ότι ο Marquez υπέστη κάποιον πολύ σοβαρό τραυματισμό, όμως η ασφάλεια σε αυτό το επίπεδο είναι πάρα πολύ μεγάλη. Φυσικά ο 8 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αμέσως μετά την πτώση του, όμως εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί μόνο μια διάσειση. Η απόφασή τους ήταν ότι o 29χρονος δεν έπρεπε να αγωνιστεί, όπως και έγινε. Ωστόσο, στην πορεία έγινε γνωστό ότι η πτώση του προκάλεσε και διπλωπία, μία πάθηση της όρασης κατά την οποία κάποιος βλέπει δύο είδωλα αντί για ένα.

Δείτε ακόμα: Η συναρπαστική καριέρα του Marc Marquez

Αυτό ήταν το πρώτο Grand Prix που γίνεται στην Ινδονησία μετά από 25 χρόνια, με την πίστα Mandalika να είναι αυτή που φιλοξένησε τον αγώνα. Η στροφή 7 είναι ταχύτατη και οι αναβάτες περνάνε από το σημείο με περισσότερα από 180 km/h. Αυτή δεν ήταν η πρώτη πτώση που σημειώθηκε στο εν λόγω Grand Prix, καθώς είχαν προηγηθεί εκείνες των Pol Espargaro και Joan Mir, ενώ ο ίδιος είχε πέσει άλλες δύο φορές στο Q1.

Δείτε το video σε κανονική ροή, αλλά και σε slow motion.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...