F1: Μπορεί να πειραματιστεί η Red Bull Racing

Να δοκιμάσω ή να μην δοκιμάσω;

  • -
  • -

Το πρωτάθλημα έχει τελειώσει και η ομάδα της Red Bull Racing πήρε το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ. Εδώ και καιρό μάλλον η ομάδα έχει ρίξει όλο το δυναμικό της στην εξέλιξη της RB8, το οποίο το περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.

 

Ο Adrian Newey έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο κορυφαίος σχεδιαστής αυτή τη στιγμή και μπορεί να μην έχουν άδικο. Είπε λοιπόν ότι εάν στην φάση της έρευνας βρουν κάτι το οποίο θα μπορούσε να δοκιμαστεί στο παρόν μονοθέσιο, θα δουν τι θα κάνουν. Άλλωστε δεν θέλουν να δώσουν πολλές πληροφορίες στους αντιπάλους τους. «Δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στους κανονισμούς για του χρόνου, εξαιρουμένης της τοποθέτησης των εξατμίσεων, κάτι που έχει μεγάλη επίδραση στο μονοθέσιο. Δουλεύουμε πάνω σε αυτόν τον περιορισμό και προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη λύση», είπε ο Adrian Newey.

 

Τα τελευταία μονοθέσια της RBR είχαν χτιστεί γύρω από την φιλοσοφία του blown diffuser, του τρόπου με τον οποίο η εξάτμιση διοχέτευε τα καυσαέρια στον διαχύτη. Με την τοποθέτηση αυτών πλέον σε συγκεκριμένο σημείο ο Newey και η ομάδα του θα πρέπει να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. Μένει να το δούμε στην παρουσίαση της RB8.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...