F1: Ένα μονοθέσιο που θα μας αφήσει άφωνους

Η Ferrari ρισκάρει το 2012

  • -
  • -

Μετά από τις τελευταίες αποτυχημένες σαιζόν, η ομάδα της Ferrari αποφασίζει να ρισκάρει για να περάσει μπροστά από τον ανταγωνισμό. Εάν αναλογιστούμε τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε ιδέα η οποία να προήλθε από το στρατόπεδο στο Maranello. Ο διπλοτάβανος διαχύτης ήταν όπλο της Brawn, το F-Duct της McLaren, το Blown Diffuser της RBR όπως και οι εύκαμπτες πτέρυγες. Έτσι οι μηχανικοί από το Maranello θα πάρουν ρίσκα.

 

Σε συνέντευξή του ο chief designer της Ferrari Νικόλας Τομπάζης είπε επί του θέματος : «Εύχομαι τα αποτελέσματα να μιλήσουν από μόνα τους όταν παρουσιάσουμε το μονοθέσιο και το πιο σημαντικό, όταν ολοκληρώσουμε τους πρώτους αγώνες στο καλεντάρι. Η πιο επιθετική προσέγγιση ήρθε σαν αποτέλεσμα αναλύσεων που κάναμε μετά από τις ήττες μας τα τελευταία χρόνια», είπε ο Τομπάζης.

 

Συνέχισε λέγοντας : «Επί του παρόντος είμαστε σε μια φάση που ολοκληρώνουμε τα βασικά στοιχεία, τα μεγαλύτερα τμήματα τα οποία απαιτούν μεγαλύτερο χρόνο παραγωγής. Αυτό σημαίνει το σασί, το γενικότερο layout του μονοθεσίου, τις αναρτήσεις και το κιβώτιο. Κάποια από αυτά τα στοιχεία είναι ήδη σε φάση παραγωγής, ενώ κάποια άλλα σε φάση σχεδιασμού. Είμαστε ακριβώς στην μέση της εξέλιξης των αεροδυναμικών στοιχείων και θα ήταν σωστό να λέγαμε ότι είμαστε ολοκληρωτικά αφοσιωμένοι στο νέο μονοθέσιο».

 

Ο Chief Designer της Ferrari υπογράμμισε ότι οι εναπομείναντες 5 αγώνες θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να μπορέσουν να δοκιμάσουν στοιχεία τα οποία θα είναι σημαντικά για την εξέλιξη του μονοθεσίου του 2012. Τελευταία φορά οι φίλοι της Ferrari είδαν το πρωτάθλημα να πηγαίνει στην ομάδα του Maranello το 2007 με τον Kimi Raikkonen οδηγό.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...