Ράλλυ Δ.Ε.Θ. 2011

Νικητές οι Κύρκος - Πολυζώης, μεγάλες μάχες στην πεντάδα

  • -
  • -

Στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε ο τρίτος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ με τις 5 ειδικές του 44ου Ράλλυ Δ.Ε.Θ. Οι Λάμπρος Κύρκος - Γιώργος Πολυζώης με Mitsubishi EVO IX ήταν οι αδιαμφισβήτητοι νικητές, τόσο στη γενική όσο και στην Ν4, καθώς τέθηκαν επικεφαλής από το ξεκίνημα του αγώνα και πέτυχαν μια εύκολη νίκη. Πιο πίσω είχαμε μάχες, με σκληρότερες αυτές των Κοσμόπουλου – Ευτυχιάδη (Renault Clio R3 Maxi) κόντρα στους Βαγγέλη και Σπύρο Ζάχο (Renault Clio Ragnotti) και των Τοψή – Τσότσου (Mitsubishi Evo IX) κόντρα στους Καλούδη – Ρούφο (Mitsubishi EVO VIII). Τελικά, στη δεύτερη θέση γενικής (και στην 1η των Α7 και F2) τερμάτισαν οι Κοσμόπουλος - Ευτυχιάδης αφήνοντας τρίτους τους Βαγγέλη και Σπύρο Ζάχο, ενώ τη μάχη της τέταρτης θέσης κέρδισαν οι Καλούδης - Ρούφος στην τελευταία μόλις ειδική.

Πέρα όμως από τις δύο συναρπαστικές μονομαχίες ο αγώνες έκρυβε και άλλες πολλές εκπλήξεις. Στην 6η θέση γενικής τερμάτισαν οι Βασίλης και Γιάννης Βελάνης με Mitsubishi Evo VIII, κερδίζοντας μάλιστα το τελευταίο πέρασμα της ειδικής διαδρομής του Πολυγύρου. 8οι γενικής και 1οι στην ΕΕ ήταν οι Γιάννης και Βαγγέλης Κωνσταντινίδης (Citroen ZX Kit Car), πίσω από τους Ψύλλο – Κόντο (Mitsubishi Evo X). Στην 9η θέση τερμάτισαν οι Νίκος και Δημήτρης Καρπάνος με Mitsubishi Evo X, ενώ την 10η θέση γενικής και την 3η θέση στην Α7 κατέκτησαν οι Παυλίδης – Κυρλαγκίτση με Citroen DS3 R3T. Μάχη για την 11η θέση δόθηκε και μεταξύ των Honda Civic Type R των Βαλαβάνη – Τσαβδαρίδη και Γεροδήμου – Κοτσιλιανού, την οποία κέρδισαν οι δεύτεροι.

Στην κατεξοχήν δυνατή  κατηγορία Α6 τα πράγματα έδειχναν να είναι πολύ ξεκάθαρα μέχρι και την 3η ειδική διαδρομή. Το «παιχνίδι» ήταν μια καθαρά «οικογενειακή» υπόθεση αφού η άτυπη κόντρα μεταξύ των Σανιδά – Tριανταφυλλίδη και Καραβασίλη – Κολλαρά, αμφότεροι με Peugeot 106 S16, εξελίχθηκε σε ένα απίστευτο κυνηγητό με τον χρόνο, κατατάσσοντας τα πληρώματα όχι μόνο στην κορυφή της κατηγορίας τους αλλά και στην πεντάδα γενικής. Αυτά μέχρι την 3η και την 4η ειδική διαδρομή αντίστοιχα, όπου τα δύο Peugeot εγκατέλλειψαν. Έτσι οι Αργυρίου – Γκάλφας με Peugeot 106 S16 βρέθηκαν στην 1η θέση της Α6. Στη Ν2 νικητές αναδείχθηκαν οι Αναγνωστάκης – Χάψας (Suzuki Swift Sport), ενώ στην Α5 οι Βελέζης – Παρταλιός (Toyota Yaris)

 

44ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Τελική κατάταξη

Τελική κατάταξη F2

Τελική κατάταξη F3

Αποτελέσματα - 1η ειδική

Αποτελέσματα - 2η ειδική

Αποτελέσματα - 3η ειδική

Αποτελέσματα - 4η ειδική

Αποτελέσματα - 5η ειδική

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...