F1: Φοβόταν για την ασφάλεια των οδηγών ο Newey

Δάκρυα χαράς με την λήξη του αγώνα

  • -
  • -

Όσο διαρκούσε ο αγώνας στο Βέλγιο ο Adrian Newey ανησυχούσε για το θέμα της ασφάλειας λόγω των ελαστικών. Αυτό ξεκίνησε από το γεγονός ότι τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο οι ομάδες δεν πήραν δεδομένα από στεγνή πίστα γιατί έβρεχε συνέχεια και οι Red Bull Racing όσο και ο Lewis Hamilton χρησιμοποίησαν πάνω από 4 μοίρες γωνία camber στα μπροστινά ελαστικά τους. Το όριο των 4 μοιρών το είχε δώσει η Pirelli. Αποτέλεσμα αυτού του ρίσκου ήταν ότι τα μπροστινά ελαστικά είχαν φθαρθεί πολύ λόγω υπερθέρμανσης στους εν λόγω οδηγούς και οι Horner και Newey έφαγαν όλο το πρωϊνό προσπαθώντας να πείσουν την Ομοσπονδία να τους επιτρέψει να αλλάξουν τα ελαστικά χωρίς ποινή για λόγους ασφαλείας.

 

Μιλώντας στο BBC o Newey είπε : «Ήταν ένας από τους πιο τρομακτικούς αγώνες που συμμετείχα. Είχε φτάσει η ψυχή στο στόμα. Προφανώς εάν ξέραμε ότι υπήρχε θέμα ασφαλείας δεν θα το κάναμε. Είχαμε ένα διάλογο με την Pirelli (πριν από τα προκριματικά) και δεν ανησυχούσαν, αλλά μετά από τα προκριματικά εάν δεν το αλλάξεις με την ευλογία της FIA θα ξεκινήσεις από τα pit. Η Pirelli μας έλεγε μετά από τα προκριματικά ότι τα λάστιχά μας είναι στο όριο αλλά δεν μπορούσαν να μας πουν εάν ήταν 5 ή μισός γύρος, αλλά θα είχαν πρόβλημα».

 

Ο Newey πρόσθεσε ότι με το να αυξήσουν την πίεση σε αυτά τα ελαστικά του Webber θα κρατούσαν μέχρι τον 2ο ή 3ο γύρο και αυτά του Vettel μέχρι τον 5ο, όπως και μπήκαν στον 3ο και 5ο γύρο αντίστοιχα για αλλαγή.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...