F1: Σημαδιακό GP για τον Schumacher

O Sauber πλήρωσε για την θέση του το 1991

  • -
  • -

Στον 11ο γύρο του πρωταθλήματος της F1 το 1991 έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην F1 ο Michael Schumacher. Ήταν 25 Αυγούστου και ο αγώνας ήταν στο Βέλγιο, στην πίστα του Spa. Είκοσι χρόνια μετά ο Schumacher βρίσκεται και πάλι εδώ, αγωνιζόμενος με την ομάδα της Mercedes. Η συγκίνηση είναι μεγάλη για τον Γερμανό, ο οποίος όπου βρεθεί διαψεύδει τις φήμες που αναφέρουν ότι στο τέλος της χρονιάς θα τα παρατήσει.

 

Για αυτόν μίλησε το αφεντικό του στην Sauber Mercedes στο Sportscar World Championship και ιδιοκτήτης της ομάδας της Sauber F1, Peter Sauber, στο Γερμανικό πρακτορείο SID. «Φυσικά έχω ερωτηθεί πολλές φορές για τον πρώτο του αγώνα στο Spa, για το πώς ‘εγκρίθηκε’ ο πρώτος του αγώνας με την Jordan. Ούτε ο Michael ήξερε τις συνθήκες μέχρι την στιγμή που αποσύρθηκε. Οι Michael, Heinz-Harald Frentzen και Karl Wendlinger ήταν στην junior team για την Sauber Mercedes στο Sportscar World Championship. Το πλάνο ήταν να μπει η Sauber στην F1 το 1993 μαζί με την Mercedes. Έτσι ήταν λογικό για είχαμε διευκολύνει τον πρώτο αγώνα του Michael πληρώνοντας τον Eddie Jordan με το ποσό που ζητούσε», είπε. Σχολίασε ακόμα ότι δεν είχε πει τίποτα στον Schumacher μέχρι το Βραζιλιάνικο GP του 2006 όταν και ο Γερμανός αποσύρθηκε.

 

«Έμεινε έκπληκτος όταν το ανακάλυψε κατά την διάρκεια του τριημέρου στην Βραζιλία. Μετά μου έστειλε ένα κράνος. Δεν περιμένω κάτι άλλο (ευγνωμοσύνη). Ο Michael χάραξε τον δικό του δρόμο στην καριέρα του με το να είναι γρήγορος», έκλεισε.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...