F1: Πιο «ευφάνταστο» χειμώνα θέλει η Ferrari

Η επιστροφή στην κορυφή θέλει … φαντασία

  • -
  • -

Μπορεί να πήρε την 2η θέση στο Ευρωπαϊκό GP, η Ferrari όμως δεν είναι στο σημείο ανταγωνιστικότητας που θα ήθελε. Μπορεί να γυρίσει την κατάσταση φέτος; Από δύσκολο έως απίθανο.

 

Θα προσπαθήσει να γυρίσει την κατάσταση το 2012, κυρίως από πλευράς εφευρετικότητας. Όπως έχουν παραδεχθεί και οι άνθρωποι της Ιταλικής ομάδας έχουν γίνει «συντηρητικοί» με τον σχεδιασμό του μονοθεσίου. Εάν ανατρέξουμε λίγο στην «ιστορία» θα λέγαμε ότι τελευταία φορά που είδαμε κάτι «διαφορετικό» από οπτικής πλευράς στην Ferrari ήταν το 2008 όταν επανέφερε μια οπή στο ρύγχος του μονοθεσίου.

 

Μιλώντας στο Αμερικάνικο κανάλι Speed ο Pat Fry, διευθυντής σασί της ομάδας, είπε : «Στην πραγματικότητα, από την στιγμή που δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές (στους κανονισμούς του 2012) μπορούμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιο μέχρι τέλους. Μαθαίνουμε διάφορες τεχνικές. Το μόνο πράγμα που δεν θα μπορέσουμε να πάρουμε μαζί μας είναι το σύστημα των εξατμίσεων και το ‘φυσημα’ του διαχύτη. Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιο μέχρι τέλος της χρονιάς, γιατί είναι ένας τρόπος να μάθουμε και να κατανοούμε πράγματα για την επόμενη χρονιά», είπε ο Fry.

 

«Εάν δείτε τον ρυθμό εξέλιξης των μονοθεσίων στην διάρκεια της χρονιας – Red Bull, McLaren, Mercedes – ο ρυθμός εξέλιξης είναι παρόμοιος. Προφανώς φέρνεις διάφορα αεροδυναμικά πακέτα σε διάφορους αγώνες, αλλά εάν τα φέρνεις όλα αυτά σε μέσους όρους τότε θα δεις ότι όλοι μας εξελισσόμαστε στον ίδιο βαθμό απόδοσης, συνεπώς πρέπει να είσαι εφευρετικός και να κάνεις τα μεγαλύτερα βήματα τον χειμώνα. Η Red Bull έχει κάνει μια πολύ καλή δουλειά, εμείς πρέπει να κάνουμε καλύτερη. Πρέπει να δημιουργήσουμε το περιβάλλον όπου θα κάνουμε το μεγαλύτερο βήμα», πρόσθεσε ο Fry.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...