F1: Η FIA εξέδωσε απαγόρευση … για να την ανακαλέσει

Θα είχαμε μεγάλες ανατροπές στην Ισπανία

  • -
  • -

Μια απαγόρευση εξέδωσε η FIA μέσω του Charlie Whiting χθες, για να την πάρει πίσω μετά από διαμαρτυρίες των ομάδων. Η FIA απαγόρευε, με έγγραφο της προς τις ομάδες, από το Ισπανικό GP την τροφοδότηση του διαχύτη με καυσαέρια πάνω από το 10% της τελικής τους τιμής, όταν ο οδηγός αφήνει το πόδι από το γκάζι.

 

Τι γίνεται πρακτικά; Όταν ο οδηγός αφήνει το πόδι από το γκάζι, η χαρτογράφηση του κινητήρα έχει ρυθμιστεί έτσι, ώστε να συνεχίσει να δουλεύει και να τροφοδοτεί τον διαχύτη με καυσαέρια τα οποία χρησιμοποιούνται για αεροδυναμικούς λόγους. Η πρώτη ομάδα που εφάρμοσε το σύστημα αυτό ήταν η Red Bull Racing και πέρσι ήταν μακράν η καλύτερη ομάδα στα προκριματικά.

 

Εάν θα εφαρμοζόταν αυτό θα είχε τεράστιο ενδιαφέρον να βλέπαμε πως θα ήταν η νέα ισορροπία δυνάμεων. Οι περισσότερες, εάν όχι όλες οι ομάδες, έχουν τέτοια χαρτογράφηση, αλλά κάποιες έχουν χτίσει τα μονοθέσια γύρω από αυτό το σκεπτικό. Όμως θα είναι σίγουρα ένα από τα θέματα συζήτησης στην επόμενη συνάντηση για τα τεχνικά θέματα της F1.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...