F1: Αλλαγές στο τεχνικό επιτελείο της Williams

  • -
  • -

Πριν από την Βαρκελώνη περιμέναμε την ανακοίνωση, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν και αυτή ήρθε σήμερα. Ο λόγος για την αναδιάρθρωση στο τεχνικό δυναμικό της ομάδας της Williams.

 

Ο Τεχνικός Διευθυντής της ομάδας Sam Michael και ο Επικεφαλής Αεροδυναμιστής Jon Tomlinson υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους οι οποίες έγιναν δεκτές. Το ίδιο έκανε και ο Adam Parr, CEO της ομάδας, αλλά αυτή δεν έγινε αποδεκτή. Οι αλλαγές δεν είναι άμεσες και οι Michael και Tomlinson θα αποχωρήσουν στο τέλος της σαιζόν όταν και θα λήξουν τα συμβόλαιά τους.

 

Η μεγάλη όμως έκπληξη ήταν η πρόσληψη του Mike Coughlan στην θέση του Επικεφαλή Μηχανικού. Η πορεία του Coughlan στην Formula1 ξεκίνησε το 1984 όταν και έγινε επικεφαλής σχεδιαστής της Lotus. Πέρασε από τις Benneton, Tyrell, Ferrari, Arrows και το 2003 πήγε στην McLaren. To 2007 το όνομά του βγήκε στην επιφάνεια όταν και αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο αποδέκτης του περίφημου βιβλίου που του έδωσε ο αρχιμηχανικός της Ferrari και φίλος του Nigel Stepney στο σκάνδαλο Spygate. Τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το 2010 τον ακούσαμε σαν αρχισχεδιαστή στην προσπάθεια της Stefan GP να μπει στην F1. Φέτος είχε πάει σε ομάδα του NASCAR μέχρι που ήρθε η πρόταση από τον Frank Williams και τον Patrick Head.

 

O Coughlan μπορεί να προαχθεί στην θέση του Τεχνικού Διευθυντή όταν ο Sam Michael αποχωρήσει από την ομάδα. Προφανώς η ομάδα θα αρχίσει να ψάξει, έστω και εκ των έσω, κάποιον ο οποίος θα πάρει την θέση του επικεφαλή αεροδυναμικής.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...