F1: Ήταν ρίσκο ο Petrov

... το οποίο βγήκε

  • -
  • -

Ο άνθρωπος του πρώτου αγώνα ήταν χωρίς αμφιβολία ο Vitaly Petrov. Για να λέμε την αλήθεια ήταν και ο πρωταγωνιστής του τελευταίου αγώνα της χρονιάς, μετά από τον Vettel, κρατώντας τον Fernando Alonso πίσω του και στερώντας του την ευκαιρία να χτυπήσει το πρωτάθλημα.

 

Τα πολλά λάθη όμως που έκανε ο Petrov το 2010 ήταν αυτά που πονοκεφάλιασαν το αφεντικό της Lotus Renault GP, Eric Boullier. Πέρσι ο Petrov πήρε 109 βαθμούς λιγότερους από τον Robert Kubica.

 

«Είχαμε κάποιους καλούς αγώνες πέρσι, αλλά υπήρχαν και αρκετά λάθη, έτσι του άσκησα μεγάλη πίεση», είπε το αφεντικό της ομάδας. «Μίλησα πολύ μαζί του, ώστε να καταλάβω τι πήγαινε λάθος και για ποιόν λόγο έκανε όλα αυτά τα λάθη. Ξοδέψαμε πολύ ώρα κουβεντιάζοντας και έχτισα ένα περιβάλλον ώστε να κατανοήσει την Αγγλική κουλτούρα και την κουλτούρα της Formula1. Έπρεπε ακόμα να βρούμε ένα τρόπο να βελτιώσουμε την επικοινωνία του σχετικά με το μονοθέσιο, έναν τρόπο με τον οποίο θα περνούσε το μύνημά του για την βελτίωση της ταχύτητας, αλλά και για τον ίδιο ώστε να καταλάβει τι περιμένει η ομάδα από αυτόν. Και από την πλευρά του είχαμε την επιβεβαίωση ότι θα κάνει την κίνηση να έρθει πιο κοντά σε αυτό που περιμένουμε, συμπεριλαμβανομένου και της μετακόμισης του στην Αγγλία», σχολίασε ο Boullier.

 

Το πρώτο δείγμα για το 2011 είναι θετικό για τον Boullier και τον Petrov. Σίγουρα η απουσία του Kubica αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό, αλλά ίσως ο Petrov μπορέσει να δείξει περισσότερα από τα καλά στοιχεία που διαθέτει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...