F1: «Πόρτα» Newey στην Ferrari για άλλη μια φορά

  • -
  • -

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο BBC και στο Gazzetta dello Sport o αρχισχεδιαστής της Πρωταθλήτριας ομάδας Red Bull Racing, Adrian Newey, απέρριψε άλλη μια πρόταση για να πάει στην Ferrari το 2010. Συγκεκριμένα το BBC αναφέρει ότι οι υπεύθυνοι της Ferrari πήραν δυο φορές τον Newey, αλλά οι κουβέντες δεν έφτασαν καν στο οικονομικό.

 

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Stefano Domenicali, είπε σε συνέντευξή του στην Gazzetta dello Sport χαρακτηριστικά : «Φυσικά, ο Adrian είναι ένας από τους καλύτερους, εάν όχι ο καλύτερος, στην F1. Είχαμε μια χαλαρή κουβέντα για την πιθανότητα (να έρθει στην Ferrari), αλλά έχω την εντύπωση ότι είναι χαρούμενος με το να μείνει στην Αγγλία και στην RBR». Πρέπει να πούμε ότι ο Newey δεν είχε μόνο προτάσεις από την Ferrari, αλλά και από άλλες ομάδες.

 

H Ferrari πήρε το 2010 δυο πρωτοκλασσάτα στελέχη από αντιπάλους της, τον αρχιμηχανικό Pat Fry από την McLaren και τον επικεφαλή στρατηγικού σχεδιασμού Neil Martin από την RBR. Οι μετακινήσεις μηχανικών δεν είναι κάτι σπάνιο στην F1, αλλά μια μετακίνηση της εμβέλειας του Adrian Newey θα ήταν πρώτη είδηση.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...