F1: Σημαντικό στοιχείο οι εξατμίσεις φέτος

  • -
  • -

Μπορεί οι διπλοτάβανοι διαχύτες να έκαναν την διαφορά το 2009, μπορεί το 2010 να μιλάγαμε για τα f-ducts, το 2011 όμως το στοιχείο που θα κάνει την διαφορά είναι οι εξατμίσεις.

 

Η Renault είχε μέχρι στιγμής την καλύτερη προσέγγιση διοχετεύοντας την ενέργεια από την αρχή του πατώματος, ενώ η RBR και η Ferrari ακολούθησαν μια άλλη προσέγγιση. «Είναι μια σημαντική περιοχή και ίσως σημαντικότερη από τον διπλοτάβανο διαχύτη σε ότι αφορά την απόδοση και σίγουρα οι ομάδες δουλεύουν με τον προμηθευτή κινητήρα τους ώστε να επωφεληθούν όσο μπορούν περισσότερο από την ενέργεια που δίνουν οι εξατμίσεις, έτσι είναι μια νέα ενδιαφέρουσα εξέλιξη», είπε ο Ross Brawn.

 

«Είναι στο πνεύμα της F1 να πιέζεις σε όλες τις κατευθύνσεις και να βρίσκεις νέες περιοχές εξέλιξης. Μπορεί να βρούμε στο μέλλον ότι αυτό μπορεί να μην είναι εκεί που θα θέλαμε να είναι και να το ελέγξουμε μέσα από τους κανονισμούς, και το 2013 έχουμε μόνο μια εξάτμιση και είναι και ο turbo κινητήρας και το όλο πράγμα αλλάζει πάλι και θα έρθουν και πολλές διαφορές, αλλά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περιοχή και όλα μέσα στο πνεύμα της F1», είπε.

 

«Πιστεύω ότι είναι στην φύση της F1 οι μηχανικοί να εξερευνούν την ερμηνεία των κανονισμών. Είναι πολύ πολύ πολύ σπάνιο να κλέβει κάποιος στην F1 και αυτό που κάνουν οι μηχανικοί είναι, και αυτό είναι που περιμένω και εγώ από τους μηχανικούς μου, να ψάχνουν τα όρια για το τι μπορείς να κάνεις», είπε ο πρόεδρος της ομάδας της Mercedes GP.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...