F1: Με πολλές καινοτομίες η Vodafone McLaren Mercedes MP4-26

  • -
  • -

Η ομάδα της McLaren Mercedes αποφάσισε να παρουσιάσει το μονοθέσιό της στην περίφημη Potsdamer Platz στο Βερολίνο, μετά από απαίτηση των βασικών χορηγών της και κυρίως της Vodafone. Η παρουσίαση έγινε με έναν … διαφορετικό τρόπο, με τα αεροδυναμικά μέρη να μεταφέρονται από κάποια άτομα κομμάτι κομμάτι.

 

To αφεντικό της ομάδας, o Martin Whitmarsh, μας είχε πει ότι το νέο μονοθέσιο της ομάδας θα είναι κάτι που θα συζητηθεί, και δεν απογοητευτήκαμε. Έχει πλαϊνές εισαγωγές αέρα για τα ψυγεία (sidepods) σε σχήμα L, ενώ πάνω από την εισαγωγή αέρα για τον κινητήρα υπάρχουν και άλλες εισαγωγές πιθανώς για την ψύξη του συστήματος KERS. Ενδιαφέρον έχει το πίσω μέρος του μονοθεσίου, αλλά οι φωτογραφίες που έχουν βγει στην δημοσιότητα δεν μας επιτρέπουν να δούμε λεπτομέρειες.

 

Ο πρώτος που θα κάνει γύρους στο μονοθέσιο θα είναι ο Gary Paffett, ο οποίος θα δοκιμάσει την λειτουργία όλων των συστημάτων στην Idiada Proving Ground της Ισπανίας στις 8 Φεβρουαρίου, σε μια ιδιωτική δοκιμή, δυο μέρες πριν από την επίσημη εμφάνιση στην Jerez.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...