Σοβαρό ατύχημα στη Super Formula – Δύο μονοθέσια βρέθηκαν στον αέρα (videos)

Τέσσερα μονοθέσια ενεπλάκησαν σε ένα σοβαρό ατύχημα που έγινε σε αγώνα του θεσμού Super Formula. Ανάμεσα στους οδηγούς είναι και ονόματα γνωστά στους φίλους της F1.

  • -
  • -

Ο Liam Lawson, οδηγός που ανήκει στις ακαδημίες της Red Bull στην F1 ήταν ο οδηγός από τον οποίο ξεκίνησε ένα τρομακτικό ατύχημα στην ιαπωνική πίστα του Motegi. Το ατύχημα έγινε λίγο μετά την εκκίνηση του έβδομου αγώνα για το φετινό πρωτάθλημα Super Formula.

Η Super Formula είναι ένα πρωτάθλημα μονοθεσίων που διεξάγεται στην Ιαπωνία και σε αυτό συμμετέχουν οδηγοί από όλον τον κόσμο, με τους περισσότερους να έχουν στόχο να βρεθούν στη F1.

 

Ο αγώνας στο Motegi ξεκίνησε με μία πολύ δυνατή μονομαχία, ανάμεσα στους Liam Lawson και Tomoki Nojiri. Οι δύο οδηγοί είναι team mates στην ομάδα της Mugen και είχαν βρεθεί στις δύο πρώτες θέσεις του grid. Ο Nojiri ήταν πρώτος και ο Lawson δεύτερος.

Δείτε ακόμα: Έτσι είναι σήμερα το μονοθέσιο από το σοκαριστικό ατύχημα του Grosjean [video]

Ο Lawson έκανε καλή εκκίνηση και προσπάθησε να πάρει την πρωτοπορία. Οι δύο οδηγοί έστριψαν μαζί στην πρώτη στροφή, όμως λίγα μέτρα αργότερα ο Lawson πάτησε στα kerb, γεγονός που οδήγησε στην αποσταθεροποίηση του μονοθεσίου και την απώλεια ελέγχου.

 

Το μονοθέσιο επανήλθε στην κανονική του πορεία μόνο όταν ολοκλήρωσε μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον εαυτό του, όμως πλέον ήταν αργά, καθώς είχε βρεθεί ακινητοποιημένο ακριβώς στο μέσο της αγωνιστικής διαδρομής.

Το αποτέλεσμα ήταν οι Tadasuke Makino και Yuhi Sekiguchi να πέσουν επάνω του και στη συνέχεια τα μονοθέσιά τους να βρεθούν στον αέρα, ενώ αμέσως μετά στο ατύχημα ενεπλάκη και ο Nobuharu Matsushita, τον οποίο γνωρίσαμε στην F1 ως οδηγό εξέλιξης της McLaren το 2016.

 

Παρά το σφοδρό ατύχημα ο Lawson κατάφερε να συνεχίσει αφού οι μηχανικοί του επιδιόρθωσαν το μονοθέσιο κατά τη διάρκεια της διακοπής του αγώνα, όμως τερμάτισε μόλις 13ος, εν τούτοις παραμένει στο κυνήγι του τίτλου, ο οποίος θα κριθεί στο τελευταίο διήμερο του θεσμού για φέτος. Αυτό θα γίνει στις 28 και 29 Οκτωβρίου, στην πίστα της Suzuka.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...