F1: Αλλάζει το σκηνικό από το 2013

  • -
  • -

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού αποφάσισε να αλλάξει το σκηνικό στην F1 από το 2013. Μετά από συζητήσεις ανάμεσα στις ομάδες εγκρίθηκε η αλλαγή στην με την κινούμενη πίσω αεροτομή η οποία θα βοηθήσει στις προσπεράσεις.

 

Τώρα οι ομάδες θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα για να φέρουν ένα αξιόπιστο σύστημα. Από κει και πέρα θα υπάρχουν ακόμα πιο αυστηροί έλεγχοι στην ευκαμψία του μονοθεσίου ώστε να αποτραπούν φαινόμενα εύκαμπτων αεροτομών όπως είχαμε φέτος με τις Red Bull Racing και τις Ferrari.

 

Σημαντική αλλαγή έχουμε και στους κινητήρες, όπου από τους 2.4 λίτρα V8 πηγαίονουμε στους 4κύλινδρους 1.6 λίτρων τούρμπο με «κόφτη» στις 12.000 στροφές με μείωση της κατανάλωσης κατά 35%. Το 2013 οι οδηγοί θα έχουν στην διάθεσή τους 5 κινητήρες ανά σαιζόν, με το όριο να πηγαίνει στους 4 το 2014.

 

Από κει και πέρα υπάρχουν κάποιες αλλαγές στους αγωνιστικούς κανονισμούς με αλλαγές στην ελευθερία κινήσεων του Race Director, αλλά περιμένουμε να δούμε τους κανονισμούς τις επόμενες μέρες για να έχουμε πλήρη εικόνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...