Video: Φωτιά καταστρέφει το Hyundai i20 N WRC του Sordo! Πώς σώθηκαν οδηγός-συνοδηγός

Από το αυτοκίνητο δεν έμεινε τίποτα. Το αγωνιστικό i20 N έγινε παρανάλωμα του πυρός στη δεύτερη κιόλας ειδική διαδρομή του Ράλλυ Ιαπωνίας.

  • -
  • -

Με άδοξο τρόπο έληξε η συμμετοχή του Dani Sordo και του συνοδηγού του Candido Carrera στο Ράλλυ Ιαπωνίας. Στη δεύτερη ειδική διαδρομή, το Hyundai i20 Ν έγινε παρανάλωμα του πυρός από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Το πλήρωμα κατάφερε να βγει γρήγορα από το αυτοκίνητο και να απομακρυνθεί.

Όπως ανέφερε ο Sordo, η καμπίνα του WRC της Hyundai μύριζε νωρίτερα βενζίνη, κάτι το οποίο ανέφερε στον συνοδηγό του. Λίγο αργότερα άρχισαν να βγαίνουν καπνοί, οπότε σταμάτησε στην άκρη της ε.δ. προκειμένου να επιχειρήσουν να σβήσουν τη φωτιά, με τη βοήθεια του πληρώματος της Ford που ακολουθούσε. Οι φλόγες ωστόσο, τύλιξαν το rally car σε δευτερόλεπτα, με τη ζημιά να είναι ολοκληρωτική.

sordo

Οι διοργανωτές του αγώνα διέκοψαν αμέσως την ε.δ., καθώς η πυρκαγιά ήταν πολύ μεγάλη. Ουσιαστικά δεν ελέγχθηκε ποτέ, παρά μόνο όταν κάηκε ολόκληρο το αυτοκίνητο – έπειτα από 1 ώρα και 10 λεπτά.

Η ομάδα δεν μπορεί να καταλάβει που οφείλεται η φωτιά

Ο επικεφαλής της Hyundai Motorsport, Julien Moncet, στις πρώτες δηλώσεις του είπε πως δεν μπορούν ακόμη να καταλάβουν από που προήλθε η φωτιά. Όλα δείχνουν ότι οφείλεται σε διαρροή καυσίμου, αλλά λόγω της ολοκληρωτικής καταστροφής του οχήματος είναι αδύνατον να συλλεχθούν δεδομένα.

sordo

«Δεν έχει μείνει τίποτα από το αυτοκίνητο, οπότε δεν υπάρχουν δεδομένα. Μπορεί να είναι θέμα καυσίμων αλλά δεν είναι ξεκάθαρο. Αμφιβάλλω αν θα βρούμε ποτέ την αιτία», είπε αρχικά και συνέχισε. «Δεν εξεπλάγην από τη σφοδρότητα της πυρκαγιάς. Αυτά τα αυτοκίνητα είναι φτιαγμένα σε μεγάλο ποσοστό από carbon, το ντεπόζιτο ήταν γεμάτο καύσιμα, ενώ υπάρχει και η μπαταρία. Με αυτό τον συνδυασμό, αν ξεκινήσει μια φωτιά είναι αδύνατον να την σταματήσεις».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...