Έρχεται Ελλάδα το MotoGP; Με ποιους συναντήθηκε ο Λ. Αυγενάκης

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βρέθηκε σε συζητήσεις με το MotoGP, σχετικά με την διεξαγωγή Grand Prix στην Ελλάδα.

  • -
  • -

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αρέσει στους Έλληνες, όπως διαπιστώνουμε από πρώτο χέρι στο Ράλλυ Ακρόπολις που επιτέλους, επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC. Ωστόσο, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θέλει να επεκτείνει την παρουσία της χώρας μας σε διοργανώσεις κορυφαίου επιπέδου. Το MotoGP φαίνεται να είναι ο επόμενος στόχος. Θέλοντας να προχωρήσει το κομμάτι των συζητήσεων, ο υφυπουργός βρέθηκε στη Βαλένθια για να παρακολουθήσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για το MotoGP.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης με τον Πρόεδρο της Dorna

Στο πλαίσιο του Grand Prix, ο Λευτέρης Αυγενάκης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της FIM (Fédération Internationale de Motocyclisme ή αλλιώς, Παγκόσμια Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας), Jorge Pessanha Viegas. Επίσης, μίλησε με τον Πρόεδρο της Dorna (ιδιοκτήτρια του MotoGP), Carmelo Ezpeleta. Για την ώρα δεν έγιναν γνωστές οι λεπτομέρειες σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, όμως η πιθανότητα διεξαγωγής ενός Grand Prix του MotoGP στην Ελλάδα φαίνεται ότι ήταν το κυρίως θέμα.

Ο υφυπουργός ανέβασε το σχετικό υλικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όμως το ίδιο συνέβη και από την πλευρά του MotoGP. Ο επίσημος λογαριασμός στο Twitter χαιρέτησε στα ελληνικά και στο τέλος της πρότασης, ρωτάει τους ακόλουθους αν θα ήθελαν να δουν ένα Grand Prix στην Ελλάδα. Αυτό δεν δείχνει μόνο ότι το θέμα συζητήθηκε, αλλά ότι οι υπεύθυνοι του MotoGP υποστηρίζουν την ιδέα, για να δίνουν τόσο σύντομα στη δημοσιότητα τέτοια στοιχεία.

 

Για όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν σπουδαία νέα καθώς το MotoGP είναι ο μεγαλύτερος αγωνιστικός θεσμός μοτοσυκλέτας που συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον από όλο τον κόσμο. Οι κορυφαίοι αναβάτες, οι μεγαλύτερες ομάδες και οι πιο ικανοί τεχνικοί συνθέτουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Επίσης, μας φέρνει και ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρο όλων μας: την πιθανότητα να δούμε και τη Formula 1 να έρχεται στην Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...