Νέα πίστα στην Ελλάδα! Τι ανακοίνωσε ο Λ. Αυγενάκης

Ένα διεθνές κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού, εκμάθησης μηχανοκίνητων αθλημάτων και οδικής ασφάλειας, δημιουργείται στην Ελλάδα. Δες πού θα κατασκευαστεί!

  • -
  • -

Με την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μπήκαν τα θεμέλια για την κατασκευή μίας νέας διεθνών προδιαγραφών πίστα στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας. Η συμφωνία έγινε μεταξύ Υφυπουργείου Αθλητισμού, Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Ελληνικής Εταιρείας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ΑΕ. Ουσιαστικά, αφορά την αξιοποίηση του υπάρχοντα χώρου της πίστας Motocross στην Μεγαλόπολη Αρκαδίας, με την κατασκευή μίας νέας διεθνών προδιαγραφών. Το μνημόνιο υπογράφτηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μεταξύ του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα και του Διευθύνοντα Συμβούλου της Ελληνικής Εταιρείας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ΑΕ, Γιάννη Μπούκη.

Δείτε ακόμη: Το αγωνιστικό που καίει μαγειρικό λάδι και φύκια!

Η πίστα στη Μεγαλόπολη, που βρίσκεται εντός έκτασης η οποία σήμερα ανήκει στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ ΑΕ θα μεταβιβαστεί στην εταιρεία ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η νέα πίστα θα αποτελέσει διεθνές κέντρο μηχανοκίνητου αθλητισμού για αγώνες Motocross, 4x4, ενώ θα μπορεί να φιλοξενήσει και άλλες δράσεις εκμάθησης μηχανοκίνητων αθλημάτων και Οδικής ασφάλειας, φυσικά με όλες τις απαραίτητες υποδομές λειτουργικής εγκατάστασης. Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η πίστα στη Μεγαλόπολη θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, σε συνεργασία με τη Δημοτική αρχή, με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με την Motorsport Greece για να μπορέσουμε να αναπτύξουμε και αυτό το μοντέλο μηχανοκίνητου αθλητισμού.»

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...