Η Peugeot GALLO στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις

Παρούσα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Peugeot GALLO στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, με τους Σάββα Λευκαδίτη-Βαγγέλη Ακράτο να μοιράζονται το ανανεωμένο Peugeot 208 Rally4.

  • -
  • -

Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε στο πρόγραμμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC) το 2021, αποτελώντας τη σημαντικότερη είδηση των τελευταίων ετών για τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μετά την περσινή απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση, ο Εθνικός μας αγώνας επιστρέφει και η παρουσία των πληρωμάτων από τη χώρα μας στον 10ο γύρο του φετινού WRC είναι εντυπωσιακή! Πιστή στο ραντεβού με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, η Peugeot GALLO ετοιμάζεται, με πλήρωμα τους Σάββα Λευκαδίτη-Βαγγέλη Ακράτο, για την δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή με το ανανεωμένο Peugeot 208 Rally4 που θα έχει το Νο.73 στις πόρτες. Ο λόγος για ένα αυτοκίνητο το οποίο διαθέτει κίνηση στους εμπρός τροχούς και έχει εξελιχθεί από την Peugeot Sport. Στόχος του έμπειρου πληρώματος, είναι ο τερματισμός στην καλύτερη δυνατή θέση και η επικράτηση στην κατάταξη των δικίνητων αυτοκινήτων, στο πλαίσιο της κλάσης RC4.

Χορηγοί αυτής της προσπάθειας είναι οι εταιρείες, Landmacon Α.Ε. Κατασκευές Πρασίνου, Κιτάντζης Φυτά και Εφόδια, Αναγνώστου Φυτοχώματα, SKAG Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ, Lotos Oil ΑΦΟΙ Ν. Αθηναίου και STEFANAKIS parts. Χορηγός επικοινωνίας είναι οι 4ΤΡΟΧΟΙ. Το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις θα έχει και φέτος ως επίκεντρο την πόλη της Λαμίας. Η εκκίνηση θα δοθεί την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στο Ο.Α.Κ.Α, ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει η «EKO Super Special Stage Olympic Stadium», εντός του σταδίου. Ο αγώνας θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου στη Λαμία, έπειτα από 16 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 303,3 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Ομάδα: Peugeot GALLO S.A

Πλήρωμα: Σάββας Λευκαδίτης-Βαγγέλης Ακράτος

Αυτοκίνητο: Peugeot 208 Rally4

TeamManager: Βαγγέλης Γκάλλο

Συντονισμός Ομάδος: Νίκος Λευκαδίτης

Τεχνική υποστήριξη:  LEFKADITIS Motorsport

Επικεφαλής Μηχανικός: Δημήτρης Λευκαδίτης

Μηχανικοί:  Σάκης Λέφας, Στέλιος Παντελάκης, Χρήστος Φραγκούλης

Χορηγοί: Landmacon Α.Ε. Κατασκευές Πρασίνου, Κιτάντζης Φυτά και Εφόδια, Αναγνώστου Φυτοχώματα, SKAG Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ, Lotos Oil ΑΦΟΙ Ν.Αθηναίου και Stefanakis parts.

Χορηγός επικοινωνίας: 4ΤΡΟΧΟΙ

 

Πλήρωμα

Οδηγός: Σάββας Λευκαδίτης

Ημερομηνία γέννησης: 23 Σεπτεμβρίου 1980

Πρώτος αγώνας: Ολυμπιακό Ράλλυ 2004

Κυριότερες διακρίσεις: Πρωταθλητής Ελλάδος F2 2013, Πρωταθλητής Ελλάδος Χώματος F2 2012, Κυπελλούχος Ελλάδος κλάσης Α/6 2013

Συμμετοχές στο Ακρόπολις: 8 (2012, 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2021)

Δήλωση: "Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος που θα είμaστε και φέτος παρόντες στον εθνικό μας αγώνα, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο αγώνα, στο πλαίσιο του WRC, είναι όνειρο για κάθε Έλληνα οδηγό και προσωπικά, δεν αποτελώ εξαίρεση. Νιώθω ακόμη ιδιαίτερη χαρά και ευθύνη, καθώς μαζί με τον συνοδηγό μου Βαγγέλη Ακράτο, θα οδηγήσουμε το ανανεωμένο 208 Rally4 ως επίσημη συμμετοχή της PeugeotGALLO. Έχουμε προετοιμαστεί αρκετά καλά και πιστεύω θα είμαστε πανέτοιμοι σε αυτό το μεγάλο ραντεβού. Στόχος μας για το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, είναι να κινηθούμε όσο ταχύτερα γίνεται, να ευχαριστηθούμε τον ξεχωριστό αυτό αγώνα και να φτάσουμε στη ράμπα του τερματισμού, έχοντας ικανοποιήσει εαυτούς, τους συνεργάτες μας και τους θεατές. Θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας Landmacon Α.Ε. Κατασκευές Πρασίνου, Κιτάντζης Φυτά και Εφόδια, Αναγνώστου Φυτοχώματα, SKAGΘ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ, LotosOil ΑΦΟΙ Ν.Αθηναίου, Stefanakis parts καθώς και το περιοδικό 4ΤΡΟΧΟΙ, με το οποίο έχω ξεχωριστή σχέση λόγω της συμμετοχής μου στον θεσμό "Γίνε Πρωταθλητής".

 

Συνοδηγός: Βαγγέλης Ακράτος

Ημερομηνία γέννησης: 25 Ιουλίου 1980

Πρώτος αγώνας: Ράλλυ ΔΕΘ 2004

Κυριότερες διακρίσεις: Πρωταθλητής Ελλάδος F2 2013, Πρωταθλητής Ελλάδος Χώματος F2 (2012,2019),Κυπελλούχος Χώματος 2014, Κυπελλούχος Ασφάλτου 2012, Κυπελλούχος κλάσης Α/6 2013.

Δήλωση: "Η συμμετοχή μετά από αρκετά χρόνια στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις με γεμίζει χαρά, αφού έχω την ευκαιρία να λάβω μέρος σε μία τόσο ωραία διοργάνωση που για όλους εμάς τους Έλληνες αγωνιζόμενους είναι η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη χώρα μας. Εμείς σαν πλήρωμα δίνουμε ραντεβού με όλους τους λάτρεις των αγώνων αυτοκινήτου που θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, σε ένα ιδιαίτερο σημείο για εμάς, το ΟΑΚΑ για την EKOSuperSpecialStageγια να ζήσουμε όλοι μαζί μία ‘’ μαγική ’’  στιγμή".  

Peugeot 208 Rally4 - Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κινητήρας: 3κύλινδρος 1,2 λίτρων, υπερτροφοδοτούμενος (τούρμπο)

Μέγιστη ισχύς: 212 ίπποι στις 5.450 σ.α.λ.

Μέγιστη ροπή: 290 Nm στις 3.000 σ.α.λ.

Κιβώτιο ταχυτήτων: Σειριακό 5 σχέσεων της Sadev

Κίνηση: Στους εμπρός τροχούς

Ανάρτηση: Ρυθμιζόμενη τριών δρόμων

Φρένα: Αεριζόμενοι δίσκοι 283 χιλιοστών εμπρός, δίσκοι 290 χιλιοστών πίσω

Ελάχιστο βάρος: 1.080 κιλά (ελάχιστο) - 1.250 κιλά (με το πλήρωμα)

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...