Ποιος είναι ο «Βασιλιάς της Ouninpohja»;

Το Ράλι Φινλανδίας γιορτάζει την 70ή επέτειό του με ένα πανέμορφο βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν οι οδηγοί του δοξασμένου παρελθόντος.

  • -
  • -

Είναι ένα από τα πιο διάσημα Ράλι στην ιστορία του WRC. Κάποτε αποκαλούνταν «1000 Lakes Rally». Πλέον στο καλεντάρι του παγκοσμίου πρωταθλήματος το γνωρίζουμε ως Ράλι Φινλανδίας.

Φέτος, συμπληρώνονται 70 χρόνια από την παρθενική συμμετοχή του περιβόητου αγώνα. Για να τιμήσουν τους οδηγούς που έκαναν θρύλο το Ράλι τους, οι διοργανωτές ετοίμασαν ένα υπέροχο βίντεο που θα συγκινήσει τους πάντες.

Rally Finland drivers

Πρωταγωνιστούν οι σημαντικότεροι οδηγοί του παρελθόντος, όπως ο Markku Alen που έχει κερδίσει 6 φορές, ο Ari Vatanen με τις δύο νίκες, οι Timo Salonen και Simo Lampinen, ο επτά φορές θριαμβευτής Marcus Gronholm, καθώς και οι νεότεροι Mikko Hirvonen, Jari-Matti Latvala και Esapekka Lappi. Παρόντες και κάποιοι από τους συνοδηγούς τους.

Όλοι αυτοί, τα λένε φορώντας τις φόρμες τους σε μια εξοχική καλύβα μέσα στο δάσος, εκεί όπου διεξάγεται το κορυφαίο για πολλούς ράλι του κόσμου. Οι ιστορίες των μεγαλύτερων σε ηλικία είναι συναρπαστικές.

Rally Finland jump

Αυτό όμως που συγκινεί περισσότερο είναι η αναφορά στον Hannu Mikkola. Σε ένα συγκλονιστικό φόντο εμφανίζεται το Audi Quattro, με τον πρόσφατα εκλιπών να οδηγεί στην φημισμένη διαδρομή Ouninpohja, εκεί όπου διαχωρίζονται οι άντρες από τα παιδιά.

Τα αυτοκίνητα περνούν με τουλάχιστον 200 χλμ./ώρα, κάνοντας ένα άλμα που «κόβει την ανάσα» εμπρός από το περιλάλητο στους κύκλους του WRC, «Κίτρινο Σπίτι» που βρίσκεται στο σημείο. Η μοναδική αυτή παρέα αναζητεί τον «Βασιλιά της Ouninpohja», τον ταχύτερο όλων. Τελικά καταλήγουν ότι κανείς δεν μπορεί να συγκριθεί με τον Mikkola.

finland rally drivers

Το επικό βίντεο ολοκληρώνεται με τον Kalle Rovanpera, το νέο αστέρι του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τον τοπικό ήρωα και κυρίαρχο του Ράλι Ακρόπολις.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...