Η Skoda κυριάρχησε στις κατηγορίες WRC2 και WRC3 του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021

Κάνοντας το «1-2» και το «1-2-3», αντίστοιχα ενώ Skoda Fabia Rally2 evo ήταν και το αυτοκίνητο του πρώτου ελληνικού πληρώματος

  • -
  • -

Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία της Skoda στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, που επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC μετά από απουσία οκτώ χρόνων. Η Skoda FABIA Rally2 evo αποδείχθηκε το ιδανικό αγωνιστικό αυτοκίνητο για τα ξερά ή λασπωμένα, αφιλόξενα ή «πατημένα» ακροπολικά χώματα, με τα πληρώματα που την επέλεξαν να κατακτούν τις πρώτες θέσεις στις κατηγορίες τους.

Αναλυτικότερα, ο Νορβηγός Andreas Mikkelsen, στην πρώτη του συνεργασία με τον Άγγλο Elliott Edmondson, συντονίστηκαν άψογα, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στη WRC2, με τη SKODA FABIA Rally2 evo βαμμένη στα γνώριμα αγωνιστικά χρώματα της Skoda. Πίσω τους, το νοτιοαμερικανικό πλήρωμα του Βολιβιανού Marco Bulacia και του Αργεντίνου Marcelo Der Ohannesian, με ίδιο αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα αυτό εδραιώνει τα δύο πληρώματα της αγωνιστικής ομάδας Toksport WRT με Skoda FABIA Rally2 evo, στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ στη WRC2, μάλιστα με την ίδια σειρά κατάταξης και με τρεις αγώνες να απομένουν.

back

Η WRC3 στο εφετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις εξελίχθηκε σε αποκλειστική υπόθεση της τσέχικης μάρκας, μετά και την ακύρωση των Γάλλων Rossel/Coria, καθώς το μπροστινό υποπλαίσιο του αυτοκινήτου τους βρέθηκε εκτός προδιαγραφών. Ως αποτέλεσμα και στις τρεις θέσεις του βάθρου βρέθηκαν πληρώματα με Skoda FABIA Rally2 evo. Στην πρώτη θέση οι Πολωνοί Kajetan Kajetanowicz – Maciej Szczepaniak, στη δεύτερη οι Βρετανοί Chris Ingram – Ross Whittock και στην τρίτη οι Emil Lindholm – Reeta Hämäläinen, από την Φινλανδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη δεκάδα της WRC3, βρέθηκαν συνολικά επτά πληρώματα με το ίδιο αυτοκίνητο.

Όσον αφορά στις εγχώριες συμμετοχές, πρώτοι Έλληνες στην πολύ τιμητική 4η θέση στη WRC3 και 19η θέση γενικής, τερμάτισαν οι Γιώργος Κεχαγιάς – Μάριος Τσαούσογλου, με Skoda FABIA Rally2 evo. Το ελληνικό πλήρωμα, αν και με ελάχιστα αγωνιστικά χιλιόμετρα εμπειρίας με το γαλανόλευκα βαμμένο αυτοκίνητο, έκανε έναν άψογο αγώνα, ξεσηκώνοντας πολλές στιγμές τους θεατές.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...