WEC: H Porsche Θα ανταγωνιστεί τις Toyota, Peugeot και Audi (Video)

Επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία του Πρωταθλήματος Αντοχής

  • -
  • -

Η κίνηση της FIA να αλλάξει ριζικά την κορυφαία κατηγορία του Πρωταθλήματος Αντοχής έχει αποδώσει καρπούς, αφού μετά τις Toyota, Peugeot και Audi, στο θεσμό θα λάβει μέρος και η Porsche. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί που θα διέπουν το σπορ έχουν αποτελέσει πόλο έλξης για τις εταιρείες και ουσιαστικά επέτρεψαν στο διοικητικό συμβούλιο της Porsche να δώσει το πράσινο φως για τη δημιουργία ενός πρωτοτύπου προδιαγραφών LMDh.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ LMDh THΣ ΤΟΥΟΤΑ

 

Θυμίζουμε, ότι τα αυτοκίνητα θα είναι υβριδικά και θα έχουν ισχύ 680 ίππων και βάρος 1.000 kg. Το κόστος των αυτοκινήτων θα είναι σημαντικό μικρότερο σε σχέση με τα αυτοκίνητα τη κατηγορίας LMP1, αφού οι προδιαγραφές του υβριδικού συστήματος και των ηλεκτρικών θα είναι ίδιες για όλους τους κατασκευαστές. Οι τελευταίοι από τη μεριά τους είναι ελεύθεροι να επιλέξουν τον τύπο του αμαξώματος που επιθυμούν και τη φιλοσοφία του κινητήρα εσωτερικής καύσης. Αλλά πάντα μέσα στα όρια που επιβάλλουν οι κανονισμοί.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ LMDh ΤΗΣ PEUGEOT

 

Όπως ανέφερε ο CEO της Porsche, Oliver Blume, οι αγώνες αντοχής είναι στο DNA της γερμανικής εταιρείας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως από το 2014 έως και το 2017 η Porsche κυριάρχησε στους αγώνες αντοχής με την εντυπωσιακή 919. Περισσότερες πληροφορίες για το αυτοκίνητο δεν γνωστοποιήθηκαν, αλλά αν κρίνουμε από τα σκίτσα που δημοσιεύθηκαν το σχήμα της αναμένεται να είναι εντυπωσιακό!

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...