H Peugeot επιστρέφει στο Le Mans το ‘22

Με λιτή ανακοίνωση, η PSA Motorsport ανακοίνωσε ότι το 2022 θα επιστρέψει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και φυσικά στον θρυλικό αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans.

  • -
  • -

Η αλλαγή στους κανονισμούς που θα διέπουν την κορυφαία κατηγορία του Πρωταθλήματος Αντοχής οδήγησαν την Peugeot στην επιστροφή της στο θεσμό. Με μία σύντομα ανακοίνωση που συνοδεύτηκε από δήλωση του επικεφαλής της PSA Motorsport Jean Marc Finot, η γαλλική εταιρία γνωστοποίησε ότι θα αγωνιστεί στο WEC και τις 24 Ώρες του Le Mans στην κατηγορία των Hypercars. «Είμαι ενθουσιασμένος για την πρόκληση που έχουμε μπροστά μας ως ομάδα», είπε ο Finot και συνέχισε: «Είμαι σίγουρος ότι όλοι οι τεχνικοί μας θα κάνουν για ακόμα μία φορά επίδειξη των γνώσεων τους, της τεράστιας εμπειρίας που διαθέτουν στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, την που δεδομένη είναι η επιθυμία όλων μας για επιτυχία.»

Οι νέοι κανονισμοί θα ισχύσουν από το 2020, με την κατηγορία LMP1 να αντικαθίσταται από αυτή των Hypercars. Σε αυτή περιλαμβάνονται αυτοκίνητα που κάνουν χρήση υβριδικής τεχνολογίας, ενώ οι κατασκευαστές μπορούν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα από λευκό χαρτί ή να χρησιμοποιήσουν κάποιο hypercar που διαθέτουν στη γκάμα τους. Τoyota και Aston Martin είναι οι δύο μοναδικές εταιρίες που ετοιμάζουν αυτοκίνητα σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς για το 2020. Η ιαπωνική ομάδα έχει σχεδιάσει ένα αυτοκίνητο από την αρχή, την ώρα που η Aston Martin θα λάβει μέρος με την αγωνιστική εκδοχή της Valkyrie. Θυμίζουμε, ότι ο βασικός στόχος της θέσπισης των νέων κανονισμών είναι η μείωση του κόστους, το οποίο αναμένεται να μην ξεπερνάει τα 20 εκατομμύρια ευρώ τη χρονιά.

Η Peugeot έχει σημαντική ιστορία στο θεσμό, έχοντας επικρατήσει στις 24 Ώρες του Le Mans το 1992 και το 1993 στην εποχή του Group C. Μία δεκαετία αργότερα, η γαλλική ομάδα επέστρεψε στο θεσμό και με το πετρελαιοκίνητο 908 HDi FAP κατάφερε να επικρατήσει το 2009.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...