Στην pole o Vettel, 2 χιλιοστά μπροστά από τον Alonso!

  • -
  • -

Ένα συναρπαστικό προκριματικό είδαμε σήμερα στην Γερμανία με τον Vettel να κατακτά τελικά την pole position. Η έκπληξη μάλλον ήταν η Ferrari η οποία μετά από καιρό χτύπησε στα ίσια την RBR στα προκριματικά. Ήταν η 11η pole του Vettel.

 

Το πρώτο σκέλος των προκριματικών διεκόπη όταν ο Liuzzi βγήκε εκτός αγωνιστικής γραμμής, διέσχισε κάθετα την πίστα και έπεσε πάνω στον τοίχο στο ύψος της γραμμής εκκίνησης. Έφυγε δε και ο μπροστά αριστερά τροχός και πέρασε κοντά από το μονοθέσιο της Virgin που περνούσε εκείνη τη στιγμή. Οι γνωστοί έμειναν εκτός από τον «ημιτελικό» και καλύπτοντας τις θέσεις 18 μέχρι 24 είχαμε τους Trulli, Kovalainen, Glock, Senna, Liuzzi, Yamamoto και di Grassi, ο οποίος είχε πρόβλημα με το κιβώτιο και πρακτικά έκανε μόνο 1 γύρο, ούτε καν χρονομετρημένο.

 

Η απογοήτευση των Γερμανών όμως ήταν η εμφάνιση του Michael Schumacher, ο οποίος έμεινε 11ος και εκτός «τελικού». Ο χρόνος του ήταν 1:15.026 ενώ ο Rosberg που πέρασε σαν 10ος έκανε 1:15.018. Εκτός τελικού έμειναν οι Kobayashi, Petrov, Sutil, de la Rosa, Alguersuari και Buemi. Όπως και στο πρώτο έτσι και στο δεύτερο σκέλος ταχύτερος ήταν ο Fernando Alonso.

 

Οι καρδιές έσπασαν στο τρίτο και τελευταίο κομμάτι όταν ο Vettel πήρε την pole position από τον Fernando Alonso κατά 2 μόλις χιλιοστά. Τρίτος θα ξεκινήσει ο Felipe Massa μπροστά από τον Mark Webber, ενώ την 10άδα έκλεισαν οι Button, Hamilton, Kubica, Barrichello, Rosberg και Hulkenberg.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...