Ότι πρέπει να ξέρεις για τους αγώνες ηλεκτρικών SUV "Extreme E - ODYSSEY 21"

Το καλεντάρι, οι προδιαγραφές, τα ελαστικά

  • -
  • -

Τον Μάρτιο του 2021 ξεκινά η νέα συναρπαστική σειρά επαγγελματικών, εκτός δρόμου αγώνων, για ηλεκτρικά sport SUV οχήματα. Οι αγώνες θα έχουν το όνομα "Extreme E" και θα φέρουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στις πιο απομακρυσμένες γωνιές του πλανήτη. Η Continental είναι ιδρυτικός συνεργάτης και αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών αυτής της πολύ ξεχωριστής σειράς ηλεκτρικών off-roadraces.

Οι συμμετέχοντες έχουν, πλέον, στη διάθεσή τους μόνο 5 μήνες για να προετοιμαστούν για τις δύσκολες προκλήσεις που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν, από το πρώτο κιόλας stage, στην έρημο της Σαουδικής Αραβίας. Στις 20 Μαρτίου του επόμενου έτους, θα δοθεί  η εκκίνηση του “DESERT X PRIX”. Διεξάγεται στην μεγαλύτερη έρημο άμμου του κόσμου και  στόχος είναι να ευαισθητοποιηθεί κοινή γνώμη και φορείς, σε θέματα κλιματικής αλλαγής και προστασίας του περιβάλλοντος. 

Η συνέχεια θα είναι το ίδιο συγκλονιστική, αφού τον Μάιο του 2021 ο αγώνας θα συνεχιστεί στα δυτικά παράλια της Αφρικής, στην Σενεγάλη και τον Αύγουστο στην Γροιλανδία! Η Continental κλήθηκε να δημιουργήσει ένα εντελώς νέο off - road ελαστικό, που θα μπορεί να λειτουργεί σε πολύ δύσκολα περιβάλλοντα, με τεράστιες κλιματικές διαφορές μεταξύ τους.  Αν σκεφτούμε ότι η ανάπτυξη και η κατασκευή ενός νέου ελαστικού, για συμβατικά αυτοκίνητα, απαιτεί 3 έως 4 χρόνια, καταλαβαίνουμε τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μηχανικοί της Continental για να κατασκευάσουν το ελαστικό του ηλεκτροκίνητου, αγωνιστικού SUV,“ODYSSEY 21”. Πρόκειται για ένα πολύ ιδιαίτερο όχημα, το οποίο, αν και σε διαστάσεις και βάρος θυμίζει τα καθημερινά SUVs, η ηλεκτρική δύναμη των 550 HP του ODYSSEY 21, παράγει 3 φορές περισσότερη ροπή από το αγωνιστικό Gen 2 της Formula E.
Το νέο custom ελαστικό της Continental, για αυτό το θηριώδες αγωνιστικό, βασίζεται στην επιτυχημένη σειρά CrossContact και δοκιμάζεται εντατικά, εδώ και πολλούς μήνες, από επαγγελματία οδηγό off-road αγώνων. Το τελικό αποτέλεσμα δίνει ένα πολύ εναρμονισμένο σύνολο οχήματος – ελαστικού και, μέχρι την εκκίνηση στην Σαουδική Αραβία, η Continental ρυθμίζει τις τελευταίες τεχνικές λεπτομέρειες, ώστε το ελαστικό να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις ακραίες εδαφικές και κλιματολογικές συνθήκες των αγώνων. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας ContiPressureCheck, κρίσιμα δεδομένα για την κατάσταση του ελαστικού, όπως πίεση και θερμοκρασία, θα προβάλλονται σε μια οθόνη στο cockpit του οδηγού, κατά τον αγώνα.  

Η σειρά αγώνων Extreme E διοργανώνεται σε συνεργασία με τη Formula E, ενώ η Continental θα είναι κύριος χορηγός και αποκλειστικός προμηθευτής των ελαστικών όλων των οχημάτων ODYSSEY 21.

extreme e 2

Το πρόγραμμα του Extreme E, για το 2021, έχει ως εξής:

DesertStage (Έρημος): Μάρτιος, 20 – 21, Sharaan, Al-'Ula, Σαουδική Αραβία
OceanStage (Ωκεανός): Μάιος, 29– 30, LacRose, Dakar, Σενεγάλη
ArcticStage (Αρκτική): Αύγουστος, 28 – 29, Kangerlussuaq, Γροιλανδία
RainforestStage (Τροπικά δάση): Οκτώβριος, 23 – 24, Santarém, Pará, Βραζιλία
GlacierStage (Παγετώνας): Δεκέμβριος, 11 – 12, Tierra Del Fuego, Patagonia, Αργεντινή

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...