Δοκιμές στο Abu Dhabi

  • -
  • -

Από τις 15 Νοεμβρίου και για μια βδομάδα οι ομάδες της F1 θα κάνουν δοκιμές στην πίστα της Yas Marina στο Abu Dhabi. Η κίνηση αυτή έγινε από πλευράς της FIA για να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί να μετακινηθούν μετά από τον τελευταίο αγώνα της σαιζόν, που γίνεται εκεί.

 

Οι δοκιμές θα γίνουν σε δυο μέρη. Το πρώτο θα περιέχει δοκιμές με νεαρούς οδηγούς που δεν έχουν λάβει μέρος σε περισσότερα από 2 Grand Prix και με τα ελαστικά της Bridgestone στα μονοθέσια και στην συνέχεια θα έχουμε πάλι δυο μέρες με τα μονοθέσια πλέον να δοκιμάζουν τα ελαστικά της Pirelli ώστε να συγκεντρωθούν δεδομένα για το 2011. Υπενθυμίζουμε ότι στις δοκιμές δεν υπάρχει περιορισμός για το τι μπορούν ή δεν μπορούν να δοκιμάσουν οι ομάδες.

 

Πέρα από την τροποποίηση στα ελαστικά το 2011, απαγορεύεται ο διπλοτάβανος διαχύτης, τεχνολογίες τύπου f-duct, έχουμε «μεγαλύτερο» ελάχιστο βάρος μονοθεσίου (640 κιλά), την επιστροφή του KERS (όπως συμφώνησαν στην FOTA) αλλά και την τροποποίηση του πάνω στελέχους της πίσω αεροτομής που θα επιτρέπεται να κινείται σε περιπτώσεις που επιχειρείται προσπέρασμα (με παράλληλη κατάργηση της κινούμενης μπροστινής πτέρυγας).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...