Αγώνες αυτοκινήτου: Έναρξη προπονήσεων σε πίστες, άγνωστο πότε θα επιτραπεί η διεξαγωγή τους

Τι αναφέρει η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος

  • -
  • -
Αγώνες αυτοκινήτου: Έναρξη προπονήσεων σε πίστες, άγνωστο πότε θα επιτραπεί η διεξαγωγή τους
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Από τη Δευτέρα 11 Μαΐου έχει επιτραπεί η είσοδος οδηγών και αγωνιστικών αυτοκινήτων στις πίστες, αποκλειστικά για την πραγματοποίηση προπονήσεων. Δεν έχει αποφασιστεί πάντως από την υγειονομική επιτροπή και το Υφυπουργείο Αθλητισμού πότε θα επιτραπεί η έναρξη των αγώνων, μέσα και έξω από τις πίστες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΜΑΕ:

Έχοντας αντιμετωπίσει εξ αρχής τις επιπτώσεις της πανδημίας με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια όλων, πλέον βρισκόμαστε στην «Αφετηρία» και περιμένουμε το «πράσινο φως» για να δώσουμε το go! για την εκκίνηση των αγώνων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

Η προσπάθεια μας αυτή, σε διαρκή συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, είναι σε πολύ καλό δρόμο. Η Ομοσπονδία μας συντάσσεται πλήρως με τη στρατηγική της ΓΓΑ για την επιστροφή βήμα-προς-βήμα της αγωνιστικής δραστηριότητας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το πρώτο βήμα έγινε ήδη, καθώς καταφέραμε να εντάξουμε το σπορ μας στα «χαμηλής επικινδυνότητας» -σε σχέση με τον Covid19- αθλήματα, ώστε οι αθλητές μας να ξεκινήσουν οι προπονήσεις άμεσα. Αυτό συνέβη ήδη από τις 11/5, καθώς οι αθλητές μας μπορούν πια να προπονούνται (μόνο) σε αδειοδοτημένες πίστες, με ευθύνη των ιδιοκτητών της πίστας. Απαραίτητη προϋπόθεση, φυσικά, είναι να ακολουθούν πιστά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που έχει αναρτηθεί από την ΟΜΑΕ, η οποία εποπτεύει και την εφαρμογή του.

Αμέσως μόλις ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και η ΓΓΑ λάβουν τη θετική γνωμάτευση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής και ορίσουν την ημερομηνία επανέναρξης των αγώνων, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα είμαστε έτοιμοι για την επιστροφή στη δράση!

Όσον αφορά στα προγράμματα αγώνων του 2020, η Επιτροπή Αγώνων (ΕΠ.Α.) της ΟΜΑΕ ήδη μελετά -σε συνεργασία με τα Σωματεία-  την αναθεώρησή τους με βάση τις νέες παραμέτρους, και θα προβεί στις τελικές της ανακοινώσεις αμέσως μόλις γίνει γνωστή η ημερομηνία επανέναρξης των αγώνων.

Τα μέλη της ΟΜΑΕ-ΕΠΑ αφουγκραζόμαστε το πάθος, την αγωνία αλλά και την ανυπομονησία των περισσοτέρων αθλητών και ομάδων τους για την επανεκκίνηση των αγώνων και εργαζόμαστε μεθοδικά, σε συνεννόηση με τη ΓΓΑ,  ώστε αυτό να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν - αλλά και, πρωτίστως, με τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια. Μέχρι τότε, μένουμε όλοι ασφαλείς!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...