11o PICK ΠΑΤΡΑΣ: Όλα έτοιμα για ένα συναρπαστικό διήμερο!

Η καθιερωμένη συνέντευξη Tύπου βρήκε τους οδηγούς, τους εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου και τους διοργανωτές καθ’ όλα έτοιμους και ενωμένους σαν… μία γροθιά

  • -
  • -

Παρουσία οδηγών, εκπροσώπων της πολιτικής σκηνής, χορηγών και φυσικά, των διοργανωτών πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη Tύπου, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, λίγες μέρες πριν την διεξαγωγή του σπουδαιότερου αγώνα kart, του PICK ΠΑΤΡΑΣ.

Η μεγάλη γιορτή της Πάτρας, η οποία θα λάβει χώρα για 11η χρονιά, δεν συνιστά μόνο ένα μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού, αλλά και ένα ύψιστης πολιτιστικής σημασίας δρώμενο που προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες και κοσμείται από την παρουσία κορυφαίων οδηγών.

Το 11ο PICK EKO Racing 100 θα δώσει νέα πνοή όχι μόνο στην Πάτρα, αλλά και σε ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα το διήμερο 14-15 Σεπτεμβρίου, με τις συμμετοχές να «κλείνουν» την προσεχή Παρασκευή, 6/9.

Συντονιστής της Συνέντευξης Τύπου ήταν ο Τάκης Πουρναράκης, ο οποίος, συνεπικουρούμενος από τον γνωστό παρουσιαστή Γιώργο Λιανό θα επωμιστούν τον ρόλο της παρουσίασης του αγώνα-θεσμού, η… καρδιά του οποίου θα χτυπά δυνατά στην Πλατεία Γεωργίου.

Η «κλεψύδρα» για την έναρξη του PICK γύρισε δια χειρός του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος μέσω βιντεοσκοπημένης ομιλίας του χαιρέτισε τη μεγάλη γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού αναφέροντας «πως αποτελεί ένα από τα κορυφαία γεγονότα της χώρας μας και έναν ιδιαίτερα επιτυχημένο θεσμό. Μάλιστα χαρακτήρισε τους αγώνες kart ως ένα «απαιτητικό και δύσκολο άθλημα», εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το γεγονός πως αποκτά όλο και περισσότερους θιασώτες.

Επιπροσθέτως, ανήγγειλε πως διενεργούνται επίμονες προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα μας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στη λήψη πρωτοβουλιών για τη βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς των νέων.

Δημήτρης Μιχελακάκης, Πρόεδρος ΟΜΑΕ

Στην οδική ασφάλεια εστίασε και ο Πρόεδρος της ΟΜΑΕ, Δημήτρης Μιχελακάκης, ο οποίος ανέφερε πως «στην οδηγική ασφάλεια αναφερόμαστε όλοι, αλλα δεν λέμε τα ίδια πράγματα. Μπορεί ο αριθμός των θυμάτων από τροχαία ατυχήματα να μειώθηκε στο μισό, αλλά πόσο μειώθηκαν τα διανυόμενα χιλιόμετρα;», ήταν το ρητορικό ερώτημα του Προέδρου της Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος, προτού δώσει τα ένσημα στα εμπλεκόμενα μέλη για τη σύναψη συνεργειών, οι οποίες επέφεραν τη γιγάντωση των αγώνων PICK.

Το τρίπτυχο «εργατικότητα-επαγγελματισμός-πάθος» αναγόρευσε ως υπεύθυνο για την πολυετή επιτυχία του αγώνα-θεσμού ο Διευθυντής Marketing της EKO, Σωτήρης Αναστασιάδης. Ορμώμενος από το γεγονός πως η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία εμπορίας καυσίμων και λιπαντικών συνιστά τον Μέγα Χορηγό του φετινού PICK, ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε πως «δίνουμε το όνομά μας μόνο σε ό,τι πραγματικά πιστεύουμε».

Σωτήρης Αναστασιάδης, Διευθυντής Μάρκετινγκ ΕΚΟ

Υπενθυμίζεται πως πέρα από το πλούσιο αγωνιστικό θέαμα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά σε μια σειρά συναρπαστικών παράλληλων δράσεων. Μεγάλες ατραξιόν αναμένεται να αποτελέσουν μερικά hypercars –μεταξύ των οποίων μια Lamborghini Huracan- που θα βρίσκονται στην πλατεία Γεωργίου, ενώ οι επισκέπτες θα μπορούν να επωφεληθούν από εκπτώσεις στα καταστήματα οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις θα φτάνουν το 70%.

Το 11ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ Πάτρας θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με το GOCAR να αποτελεί για μία ακόμη χρονιά χορηγό επικοινωνίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...