Δεν αλλάζει το αποτέλεσμα του αγώνα στο Μονακό

Η Mercedes GP δεν κάνει έφεση

  • -
  • -

Σήμερα κατοχυρώθηκε το αποτέλεσμα του αγώνα του Μονακό, και αυτό γιατί η Mercedes GP δεν θα υποβάλει τελικά ένσταση για την απόφαση των αγωνοδικών. Σε ανακοίνωση που έβγαλε αργά το απόγευμα η ομάδα αναφέρει ότι παρόλο που οι αγωνοδίκες κατανόησαν το σκεπτικό της ερμηνείας και συμφώνησαν ότι είναι μια νέα και «αδοκίμαστη» κατάσταση, διαφώνησαν με την ερμηνεία αυτή.

 

Αναφέρεται δε ότι την άποψη της ομάδας μοιράζεται και πλειοψηφία των ομάδων τα αυτοκίνητα των οποίων ήταν στις πρώτες 10 θέσεις. Το σκεπτικό της Mercedes είναι ότι παρόλο που το άρθρο 40.13 αναφέρει ότι απαγορεύεται το προσπέρασμα εάν ο αγώνας τελειώνει υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας, ο συνδυασμός των μηνυμάτων από τους αγωνοδίκες που ανέφεραν «Το αυτοκίνητο ασφαλείας μπαίνει στα πιτ σε αυτό τον γύρο» και «Καθαρή πίστα», καθώς και οι πράσινες σημαίες, έδειχναν ότι ο αγώνας δεν τελείωσε υπό το καθεστώς του αυτοκινήτου ασφαλείας και έπρεπε να διεξαχθεί τα τελευταία μέρα.

 

Η Mercedes GP είχε καταθέσει πρόθεση ένστασης της απόφασης όπως ορίζεται από τον κανονισμό και αυτόματα πήρε την διορία των 48 ωρών για επισημοποιηθεί ή όχι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...