Το βιβλίο-απομυθοποίηση των «Θρύλων»

20 ζωντανοί θρύλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού εκμυστηρεύονται τις στιγμές αδυναμίας τους

  • -
  • -

Είκοσι ζωντανοί θρύλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού μοιράζονται τις εμπειρίες τους με τον γνωστό δημοσιογράφο Will Buxton και δίνουν «πνοή» στο βιβλίο “Η Σπουδαιότερη Ήττα μου, Ιστορίες κακουχίας και ελπίδας από τους σπουδαιότερους ήρωες του μηχανοκίνητου αθλητισμού” (“My Greatest Defeat, Stories of hardship and hope from motor racing’s finest heroes”), το οποίο θα δημοσιευθεί στις 30 Μαϊου.

Η ανασκόπηση πραγματοποιείται από «ιερά τέρατα» που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στους θεσμούς Formula 1, Indycar, Nascar, Le Mans και Rally. Στο βιβλίο εξετάζονται στιγμές αδυναμίας, αμηχανίας και φόβου, όπου οι οδηγοί βρέθηκαν μπροστά στο φάσμα ενός μεγάλου ατυχήματος.

Πρόκειται για μια εξιστόρηση-απομυθοποίηση αθλητών. Με εντυπωσιακό τρόπο, μέσω ξεχωριστών συνεντεύξεων, ο Will Buxton «τρυπώνει» μέσα στο κράνος των πιλότων αποδεικνύοντας πως και αυτοί κυριεύονται από φόβο και άλλες… ανθρώπινες αδυναμίες. Ο ανταγωνισμός και ο φθόνος κυριαρχούν στο ανώτατο επίπεδο, ενώ, μέσα στο βιβλίο, αποσαφηνίζονται οι ανθρώπινες σχέσεις με τους συναθλητές τους.

Στο «ανακριτικό γραφείο» του Will Buxton κάθεται το αντίπαλο δέος του Ayrton Senna, Alain Prost, ο Αlex Zanardi, ο Φινλανδός Ari Vatanen, ο Damon Hill, ο Bobby Unser, ο Carlos Sainz, ο Dari Franchitti και Derek Bell. Παράλληλα, εντυπωσιακές είναι και οι μαρτυρίες των Jeff Gordon, Himmie Johnson, Mika Hakkinen, Niki Lauda και Rick Mears.

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ AYRTON SENNA ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Το βιογραφικό του συγγραφέα του βιβλίου, Will Buxton, κοσμείται από μεταδόσεις μεγάλων αγώνων, ενώ έχει καταγράψει μια σπουδαία 20ετή διαδρομή και στη δημοσιογραφία.

Ακολουθεί το εξώφυλλο του βιβλίου:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...