Formula E: Φέτος όλα κρέμονται από μια κλωστή

Όταν σε 7 αγώνες υπάρχουν 7 διαφορετικοί νικητές, τότε δεν υπάρχουν περιθώρια για ασφαλείς προβλέψεις

  • -
  • -

Ο τίτλος της πιο ενδιαφέρουσας σεζόν στην ιστορία της Formula E ανήκει δικαιωματικά στην τρέχουσα (2018-2019). Αδιάψευστο μάρτυρα αποτελεί το γεγονός πως στους επτά διεξαχθέντες αγώνες, έχουν αναδειχθεί ισάριθμοι διαφορετικοί νικητές.

Παράλληλα, οιωνό αμείωτου ενδιαφέροντος συνιστά και η γενική κατάταξη η οποία χαρακτηρίζεται από σημαντικές διαφορές από τις προγενέστερες.

Αναλυτικότερα, ο δέκατος της βαθμολογίας, Daniel Abt της Audi Sport ABT Schaeffler team, απέχει μόλις 21 βαθμούς από τον πρωτοπόρο D’ Ambrossio της Mahindra Racing.

Αντιπαραβάλλοντας, επομένως, τις εφτά πρώτες αγωνιστικές της τρέχουσας σεζόν με τις αντίστοιχες των προηγούμενων τεσσάρων, έχοντας ως σημείο σύγκρισης τη βαθμολογική διαφορά μεταξύ πρώτου και δέκατου οι διαφορές προβάλλουν, πραγματικά, χαώδεις:

  • Στη Season 1, υπήρχε διαφορά 65 βαθμών
  • Στη Season 2, η διαφορά αντιστοιχούσε σε 94 βαθμούς
  • Στη Season 3, υπήρχε “gap” 99 βαθμών
  • Στη Season 4, το χάσμα μεταξύ 1ου και 10ου αποτυπωνόταν σε 87 βαθμούς


Αναφορικά με τον έτερο οδηγό της Audi Sport ABT Schaeffler team, Di Grassi, αυτός καταλαμβάνει την 6η θέση και απέχει μόλις 7 βαθμούς από την κορυφή.


Lucas Di Grassi, πιλότος της Audi Sport ABT Schaeffler team

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΣΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟΝ E-PRIX ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Το τοπίο αναμένεται να διαλευκανθεί στο 8ο E-Prix της σεζόν, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (27 Απριλίου) στο Παρίσι και θα αποτελέσει τον δεύτερο φετινό αγώνα επί ευρωπαϊκού εδάφους.

«Το επίπεδο είναι ιδιαίτερα υψηλό και ακόμη και τα μικρότερα λάθη δεν συγχωρούνται. Υπάρχουν 7 διαφορετικοί νικητές σε 7 αγώνες και ο 1ος με τον 6ο απέχουν μόλις 10 βαθμούς. Βρισκόμαστε μέσα στο “κόλπο”, αλλά χρειαζόμαστε μια τέλεια μέρα προκειμένου να κερδίσουμε τη Formula E. Δουλεύουμε ώστε αυτή η μέρα να συμβεί στο Παρίσι», ανέφερε χαρακτηριστικά o Allan McNish, Επικεφαλής της Audi Sport ABT Schaeffler team.


Allan McNish, Επικεφαλής της Audi Sport ABT Schaeffler team

Η γενική κατάταξη:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...