Μία εβδομάδα από το PICK της Πάτρας

Το 10ο PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου

  • -
  • -

Μία σειρά από εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν το φετινό PICK που συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής. Οι αγώνες καρτ που άλλαξαν την εικόνα της Πάτρας αναμένεται φέτος να προσελκύσουν ακόμη περισσότερους θεατές και επισκέπτες. Για πρώτη φορά φέτος η διοργάνωση τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού ενώ θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ.

Φέτος και με αφορμή τα 10 χρόνια του ∆ιεθνούς Σιρκουί Καρτ Πάτρας PICK οι Πατρινοί και οι χιλιάδες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο δεκαήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων από το Σάββατο 22 έως και την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, οπότε και κορυφώνεται με το αγωνιστικό μέρος του 10ου PICK ΛΟΥΞ COLA plus η light, στο οποίο είναι χορηγός επικοινωνίας το GOCAR.

Αναλυτικά:

Για τις δέκα ηµέρες του P.I.C.K., θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου κινητό συνεργείο αιµοληψίας για να μεταφέρει το μήνυμα ότι η εθελοντική προσφορά αίµατος είναι πράξη ζωής. Μονάδα του ΚΕ∆ΜΟΠ – Χάρισε Ζωή θα βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου προκειµένου να ενηµερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά µε το πως µπορούν να γίνουν εθελοντές δότες µυελού των οστών.

Παράλληλα θα διεξαχθούν σεµινάρια ασφαλούς οδήγησης και οδηγικής συµπεριφοράς µε τη συµµετοχή του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», στην πλατεία Γεωργίου, την αίθουσα του Εµπορικού Συλλόγου. Θα φιλοξενηθεί έκθεση στην πλατεία Γεωργίου σε συνεργασία με την Τροχαία για την «Πρόληψη τροχαίων ατυχηµάτων» µε παρουσίαση οχηµάτων µετά από τροχαία ατυχήµατα.

Θα διοργανωθούν ηµερίδες και οµιλίες, σε χώρους όπως η αίθουσα του Επιµελητηρίου Αχαΐας, του Εµπορικού Συλλόγου Πατρών, του Μέγαρου Λόγου & Τέχνης, αλλά και σε σχολεία, για την πρόληψη τροχαίων ατυχηµάτων, µε οµιλητές τον Ιαβέρη και τον προϊστάµενο της ΟΕΠΤΑ (Οµάδα Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχηµάτων), Αστυνόµο Α΄ Σπυρίδων Νιάρο. Φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας αφιερωµένη στα 10 χρόνια P.I.C.K. στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου.

Έχει προγραμματιστεί  πρόγραµµα µε live events και happenings µε καλλιτέχνες από την τοπική και εγχώρια µουσική σκηνή, όπως η συναυλία της Έλλης Κοκκίνου και του Λούκα Γιώρκα στο Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στα 20.30 στην πλατεία Γεωργίου. Επίσης θα γίνει έκθεση αγωνιστικών αυτοκινήτων στην πλατεία Γεωργίου με Stunt Show από οµάδες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

«Τo Διεθνές Σιρκουί Πάτρας είναι πλέον η κορυφαία διοργάνωση στη χώρα και αυτός είναι ο λόγος που τη στηρίζουμε θέτοντάς την υπό την αιγίδα μας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. «Αυτό που θέλουμε και στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες που επίσης φιλοξενεί η Πάτρα, είναι να κάνουμε την περιοχή κοιτίδα που παράγει αθλητισμό και οικονομικά γεγονότα τα οποία δίνουν υπεραξία στην πόλη».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...