Ψηλά στη γενική ο Ι. Σερδερίδης

Ο Έλληνας οδηγός εξοικειώθηκε με το ισχυρό Ford Fiesta WRC

  • -
  • -

Αρχικά, ο Ιορδάνης Σερδερίδης προσπάθησε να "δαμάσει" το νέο αγωνιστικό του, μιας και είναι ότι πιο δυνατό έχει οδηγήσει ποτέ του. Έχοντας όμως πλέον εξοικειωθεί περαιτέρω με το τελευταίων προδιαγραφών Ford Fiesta WRC, ο Ιορδάνης Σερδερίδης ανέβηκε αρκετές θέσεις στη γενική κατάταξη και οδεύει προς τον τερματισμό του Ράλλυ Γερμανίας.

Σε αντίθεση με την Παρασκευή, το οδόστρωμα ήταν στεγνό στις Σαββατιάτικες ειδικές, σε ένα σκέλος που ήταν το μεγαλύτερο του αγώνα χιλιομετρικά, περιλαμβάνοντας παράλληλα την περίφημη Panzerplatte μήκους 38 χιλιομέτρων. 


Στόχος του ήταν να ανεβάσει ρυθμό, κάτι που έκανε ήδη από τις πρωινές ειδικές της ημέρας: «Γνωρίζαμε πως το Σάββατο θα ήταν μια δύσκολη ημέρα, τόσο εξαιτίας του μήκους των διαδρομών, όσο και των δυσκολιών που κρύβουν. Έχοντας μάθει περισσότερο το νέο μας “γραφείο”, κινηθήκαμε σβέλτα στις πρωινές ειδικές, πετυχαίνοντας μάλιστα το 12ο χρόνο σε μία από αυτές.», ήταν τα λόγια του Σερδερίδη, ο οποίος πρόσθεσε: «Το απόγευμα, στο δεύτερο loop βελτιώσαμε ακόμη περισσότερο τις επιδόσεις μας και σκαρφαλώσαμε αρκετές θέσεις στη γενική κατάταξη, παραμένοντας παράλληλα στο δρόμο, χωρίς να υποπέσουμε σε κάποιο λάθος. Πραγματοποιήσαμε τη σωστή επιλογή ελαστικών, έχοντας την πληροφόρηση πως το οδόστρωμα στις ειδικές ήταν στεγνό και δεν φοβηθήκαμε να πιέσουμε. Προσφέραμε και θέαμα στους αρκετούς φιλάθλους που βρίσκονται στις ειδικές, πηδώντας στα 35 μέτρα στο περίφημο άλμα του αγώνα».

Ο Ιορδάνης Σερδερίδης που γίνεται ο πρώτος Έλληνας που οδηγεί το αυτοκίνητο το οποίο κατέκτησε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλλυ πέρυσι, ανυπομονεί να κυματίσει την Ελληνική σημαία στον τερματισμό: «Αυτό που απομένει πλέον είναι να καταφέρουμε να φέρουμε το Ford Fiesta WRC στον τερματισμό του αγώνα το μεσημέρι της Κυριακής. Απομένουν 3 ειδικές διαδρομές και θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε γρήγορα και να το διασκεδάσουμε. Στόχος μας είναι να μπούμε στην 20άδα», δήλωσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης αναφορικά με το στόχο του στο τελευταίο σκέλος.

Το Ράλλυ Γερμανίας ολοκληρώνεται σήμερα κι ενώ απομένουν 72 αγωνιστικά χιλιόμετρα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...