BMW vs Mercedes vs Porsche: Η απόλυτη κόντρα ηλεκτρικών [video]

Τρία πανίσχυρα γερμανικά ηλεκτρικά μοντέλα, με ισχύς έως 750 PS, κοντράρονται στην ευθεία. Ποιο θα φτάσει πρώτο στη γραμμή του τερματισμού;

  • -
  • -

Το Tesla Model S Plaid είναι το σημείο αναφοράς για τους αγοραστές ηλεκτρικών οχημάτων πολυτελείας, αν μιλάμε για ισχύ και ταχύτητα. Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Mercedes-Benz και Porsche προσπαθούν να ανταγωνιστούν την αμερικανική μάρκα με τις δικές τους προτάσεις. Το ερώτημα είναι, ποιος από τους τρεις κορυφαίους διεκδικητές είναι ο πιο γρήγορος.

Στην κόντρα που πραγματοποίησε το βρετανικό carwow, τρία υψηλών προδιαγραφών ηλεκτρικά αυτοκίνητα από τις τρεις γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες συναντήθηκαν στη γραμμή εκκίνησης: το BMW i7 M50 xDrive, η Porsche Taycan Turbo S και η Mercedes-AMG EQS 53.

Αγώνας dragster ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Αρχικά, ας συγκρίνουμε τους αριθμούς. Το Tesla Model S Plaid που αναφέρθηκε από το "carwow" ως σημείο αναφοράς έχει ισχύ 1.020 ίππων και φτάνει τα 100 km/h σε 2,1 δευτερόλεπταΗ Mercedes-AMG EQS 53 έχει συνδυασμένη ισχύ 649 ίππων και 949 Nm ροπή από τους δύο ηλεκτροκινητήρες της. Ωστόσο, με το κατάλληλο πακέτο, μπορεί να παράγει έως και 751 ίππους και 1.020 Nm, και να διαθέτει launch control. Η Porsche Taycan Turbo S είναι λίγο ελαφρύτερη από την EQS, ζυγίζοντας 2.295 κιλά. Επίσης, με 751 ίππους αλλά με υψηλότερη ροπή στα 1.050 Nm που στέλνεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω των δύο ηλεκτροκινητήρων της, η Taycan είναι ένα πολύ γρήγορο όχημα.

Δείτε επίσης: BMW M4 πιάνει 300km/h στην εθνική

Τέλος, το αουτσάιντερ του γκρουπ, η BMW i7 M50 xDrive. Έχει τη λιγότερη δύναμη από τα τρία αυτοκίνητα, με 537 ίππους και 745 Nm ροπή από τους δύο ηλεκτροκινητήρες του. Είναι επίσης το βαρύτερο της παρέας, ζυγίζοντας 2.640 κιλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το i7 M70 xDrive που αποκαλύφθηκε πρόσφατα έχει απόδοση 650 ίππων και 1.014 Nm ροπής στη λειτουργία Sport. Αυτό αυξάνεται στα 1.100 Nm όταν ο οδηγός ενεργοποιεί τη λειτουργία M Sport Boost ή M Launch Control.

Δείτε το video: 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...