Briatore και Symonds πίσω στην F1

Ελεύθεροι να επιστέψουν στην F1 Briatore και Symonds απο το 2013

  • -
  • -

Οι Flavio Briatore και Pat Symonds είναι ελεύθεροι να επιστρέψουν στην F1 από το 2013 και μετά. H FIA ήρθε σε συμφωνία με τα δυο πρώην στελέχη της Renault τα οποία είχαν καταδικαστεί από την ομοσπονδία ο μεν πρώτος με αποκλεισμό εφ όρου ζωής και ο δεύτερος για κάποια χρόνια.

 

Το όλο θέμα ξεκίνησε στο Grand Prix της Σιγκαπούρης το 2008 όταν ο Nelson Piquet Jnr έπεσε επίτηδες πάνω στον τοίχο για να δώσει στην ομάδα της Renault την ευκαιρία να φέρει τον Fernando Alonso στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, αναγκάζοντας να βγει στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας και έχοντας νωρίτερα «κανονίσει» να μπει ο Alonso για ανεφοδιασμό. O Piquet κατέθεσε στην FIA το καλοκαίρι του 2009 ότι ο Briatore και ο Symonds του ζήτησαν να θυσιαστεί για την ομάδα και το όλο θέμα πήγε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού το οποίο επέβαλε τις ποινές αυτές. Όμως ο Briatore πήγε στα Γαλλικά δικαστήρια και κέρδισε την υπόθεση.

 

Η FIA αντί για να κάνει έφεση, όπως είχε αρχικά σκεφτεί, αποφάσισε να έρθει σε συμφωνία με τους Briatore και Symonds επιτρέποντάς τους να επανέλθουν στην F1 από το τέλος του 2012. Τώρα μένει να δούμε εάν κάποιος θα ενδιαφερθεί για τις υπηρεσίες τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...