Επιτέλους νίκη για την Red Bull

  • -
  • -

Στον πρώτο αγώνα στο Μπαχρέιν ήταν ένα μπουζί, στον δεύτερο ένα στραβά βιδωμένο μπουλόνι, στον τρίτο όμως δεν υπήρχε τίποτα από όλα αυτά. Υπήρχε η νίκη επιτέλους για την ομάδα της Red Bull Racing. Και όχι μόνο αυτό, αλλά κατάφερε να ανέβει στα δυο πρώτα σκαλιά του βάθρου με τους Vettel και Webber, ενώ στην 3η θέση ανέβηκε ο Nico Rosberg με την MercedesGP για πρώτη φορά φέτος.

 

Το γεγονός ότι οι McLaren και οι Ferrari βρίσκονταν στο τέλος του grid μετά από μια πολύ μεγάλη ανακατάταξη λόγω της βροχής έδωσε μεγάλο ενδιαφέρον στον αγώνα. Αυτός όμως ήταν καθόλη την διάρκειά του σε στεγνό οδόστρωμα και συνεπώς δεν δημιούργησε προβλήματα. Οι τρεις πρώτοι έφυγαν σε τραινάκι και ο Vettel μπόρεσε και πέρασε τον Webber στα πιτ όταν ο Αυστραλός είχε την ατυχία να καθυστερήσει κατά 1.4 δευτερόλεπτα περισσότερα από τον Vettel. Ο αγώνας δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Ο Kubica για δεύτερη συνεχόμενη φορά έδειξε ότι η Renault συνεχίζει στον σωστό δρόμο.

 

Στον λάθος δρόμο φαίνεται ότι βρίσκεται η Ferrari με τους κινητήρες. Μετά από τις υποχρεωτικές αλλαγές που έκαναν πριν από τον αγώνα στο Μπαχρέιν, τώρα τους ήρθε ένα πρόβλημα με τον κινητήρα του Alonso. Ο Ισπανός αναγκάστηκε να εγκαταλείψει αφήνοντας τα ηνία του πρωταθλήματος στον ομόσταυλό του Felipe Massa.

Μετά από τους Vettel, Webber και Rosberg την βαθμολογούμενη 10άδα έκλεισαν οι Kubica, Sutil, Hamilton, Massa, Button, Alguersuari και Hulkenberg. Την καρό σημαία δεν είδαν οι Kovalainen, Petrov, Liuzzi, Schumacher, Kobayashi, Glock και de la Rosa. Οι βαθμολογίες στα δυο πρωταθλήματα έχουν ως εξής :

Οδηγών Κατασκευαστών
1.  Massa         39
2.  Vettel        37
3.  Alonso        37
4.  Button        35
5.  Rosberg       35
6.  Hamilton      31
7.  Kubica        30
8.  Webber        24
9.  Sutil         10
10.  Schumacher     9
11.  Liuzzi         8
12.  Barrichello    5
13.  Alguersuari    2
14.  Hulkenberg     1


1.  Ferrari                    76
2.  McLaren-Mercedes           66
3.  Red Bull-Renault           61
4.  Mercedes                   44
5.  Renault                    30
6.  Force India-Mercedes       18
7.  Williams-Cosworth           6
8.  Toro Rosso-Ferrari          2


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...