Rossi εναντίν Marquez: Κόντρες εντός και εκτός πίστας

Δεν το περιγράφεις και ως τάνγκο αυτό που βίωσαν οι δυο τους στην Αργεντινή

  • -
  • -

Σε νέα φάση περνά η σχέση ανάμεσα στον Valentino Rossi και τον Marc Marquez, μετά το επεισοδιακό Grand Prix στο σιρκουί Termas de Rio Hondo στην Αργεντινή. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda προσπαθώντας να ανέβει στην κατάταξη έκανε μία επιθετική κίνηση στον Ιταλό από την εσωτερική. Η επαφή των δύο είχε ως αποτέλεσμα ο Rossi να πέσει από τη Yamaha του, ενώ ο Marquez συνέχισε κανονικά, αν και μετά τις ποινές τερμάτισε μόλις 18ος.

Rossi και Marquez έχουν μακρύ ιστορικό αντιδικίας, που άρχισε πίσω στο 2015 και φαίνεται ότι καλά κρατεί. «Ο Marquez καταστρέφει το άθλημα», ήταν τα πρώτα σκληρά λόγια του Rossi μετά τον αγώνα. «Αν δεν με σέβεται δεν θα τον σέβομαι και εγώ. Όμως αυτό που κάνει δεν έχει σχέση μόνο με το σεβασμό. Είναι επικίνδυνο. Αν όλοι αρχίσουν να αγωνίζονται έτσι, τότε στο τέλος ίσως μείνει μόνο ο Marquez. Δεν συμπεριφέρεται επιθετικά, συμπεριφέρεται βρώμικα. Οι διοργανωτές πρέπει να κάνουν κάτι, διότι διαφορετικά θα επαναλάβει αυτή τη συμπεριφορά».

«Προσπάθησα να περάσω τον Valentino, όμως έχασα το εμπρός μέρος και πέρασα από σημείο με νερό. Αναγκάστηκα να αφήσω το φρένο, είχαμε την επαφή και ως αποτέλεσμα έπεσε. Μετά τον αγώνα πήγα στα pit της Yamaha για να απολογηθώ, όμως δεν με άφησαν να μπω μέσα. Δεν έκανα κάτι επίτηδες και σίγουρα δεν προσπάθησα να πέσω πάνω του», υπερασπίστηκε τον εαυτό του ο Marquez που νωρίτερα είχε επαφή με τον Aleix Espargaro (Aprilia Racing Team Gresini), με τους αγωνοδίκες να του ζητούν να παραχωρήσει μία θέση.

Φυσιολογικά πέρασε σε δεύτερη μοίρα η εξέλιξη του αγώνα, που βρήκε νικητή τον Cal Crutchlow (LCR Honda Castrol), με τους Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) και Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) να ανεβαίνουν μαζί του στο βάθρο.

Ο επόμενος αγώνας του MotoGP είναι στις 22 Απριλίου στις ΗΠΑ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...