Από τους δύο στους τέσσερις τροχούς ο Rossi!

Ο Valentino Rossi θα οδηγήσει ένα Audi R8 LMS στο Πρωτάθλημα GTWCE!

  • -
  • -

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Moto GP, Valentino Rossi, μπορεί να αποσύρθηκε από τους αγώνες μοτοσικλέτας, αλλά όπως αναμενόταν δεν θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο σπουδαίος Ιταλός θα ακολουθήσει το Πρωτάθλημα Fanatec GTWCE οδηγώντας ένα Audi R8 LMS. Ο Rossi θα λάβει μέρος τόσο στους αγώνες Αντοχής, όσο και σπριντ, έχοντας φυσικά στις πόρτες το θρυλικό νούμερο «46».



Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα ακολουθήσω το GTWCE με την ομάδα της WRT. Όλοι γνωρίζουν ότι πάντα μου άρεσαν οι αγώνες αυτοκινήτου και είχα μεγάλο ενδιαφέρον για αυτούς. Από τη στιγμή που ολοκλήρωσα την καριέρα μου στο MotoGP σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να λάβω μέρος. Πλέον, έχω τη δυνατότητα να αφοσιωθώ πλήρως στους αγώνες αυτοκινήτου, και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο και με επαγγελματική προσέγγιση. Πραγματικά, ανυπομονώ για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς»!

Ο Rossi έχει συμμετάσχει αρκετές φορές στο παρελθόν σε αγώνες αυτοκινήτου, και συγκεκριμένα σε Ράλι. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει λάβει 22 φορές μέρος σε αγώνες Ράλι, μετρώντας μάλιστα 7 νίκες σε αγώνες της Ιταλίας! Παράλληλα, έχει συμμετάσχει τρεις φορές σε αγώνα του WRC, με καλύτερο αποτέλεσμα την 11η θέση στο Ράλι Νέας Ζηλανδίας το 2006 με Subaru Impreza WRC.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...