Ράλι Ντακάρ: Ο Peterhansel στο κυνήγι του Sainz (vid)

Υπόθεση των δύο οδηγών της Peugeot δείχνει να είναι η νίκη στο φετινό αγώνα

  • -
  • -

Μετά την ακύρωση της 9ης ειδικής διαδρομής λόγω καιρικών συνθηκών, το 40ό Ράλι Ντακάρ συνεχίστηκε με τη 10η, μήκους 372 km, στο έδαφος πλέον της Αργεντινής. Οι βροχές σταμάτησαν και οι αγωνιζόμενοι είχαν να αντιμετωπίσουν υψηλές θερμοκρασίες, άνω των 40°C.

Ο Stephane Peterhansel συνέχισε την αντεπίθεσή του, με στόχο να μειώσει την απόσταση από τον team mate του στην Peugeot, Carlos Sainz. Ο Γάλλος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με το 3008DKR και πλησίασε στα 50 λεπτά τον Ισπανό. Στην 3η θέση της γενικής κατάταξης βρίσκεται ο Nasser Al Attiyah με Toyota Hilux (+ 1 ώρα 12 λεπτά).

Στις μοτοσικλέτες είχαμε... δράματα, με τον επικεφαλής της κατηγορίας Adrien Van Beveren (Yamaha) να έχει πτώση μόλις 3 km πριν το τέλος της ειδικής! Ο Ολλανδός υπέστη κατάγματα και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε o αγώνας για αυτόν. Τη νίκη στην ειδική αλλά και τη θέση του επικεφαλής στη γενική κατάταξη εξασφάλισε ο Αυστριακός Matthias Walkner (ΚΤΜ), ο οποίος έχει προβάδισμα 39 λεπτών έναντι του Ισπανού Joan Barreda Bort (Honda).

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...