Dirt Games: Ο μεγάλος τελικός

Το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων φιλοξένησε το Dirt Games Challenge Grand Final

  • -
  • -

Με τη συμμετοχή 29 kartcross και 65 αυτοκινήτων, διεξήχθη την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στα Μέγαρα ο τελευταίος αγώνας του Dirt Games για το 2017. Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) που είχε την ευθύνη του αγώνα ετοίμασε μεικτή διαδρομή, με 70% άσφαλτο και 30% χώμα.

Στο αγωνιστικό μέρος, στα 2000+ κυβικά, επικράτησε ο Πάνος Κύρκος (Mitsubishi Lancer Evo VIII), τερματίζοντας μπροστά από το θείο του, Λάμπρο Κύρκο (Mitsubishi Lancer Evo VIII). Ο Λευτέρης Αλυγιζάκης (Mitsubishi Lancer Evo IX) τερμάτισε τρίτος, καταφέρνοντας να κρατήσει πίσω του το νικητή της κατηγορίας στη Χαλκίδα, Άρη Μαγιάφη (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Στην κατηγορία έως 2000 κυβικών, το λογικό φαβορί του αγώνα, ο Παναγιώτης Καμπύλης με το Skoda Fabia S2000 δεν δυσκολεύτηκε να κερδίσει. Ο νεαρός Άρης Στιβαχτάρης (MG ZR 160) στην πρώτη του χρονιά εμπλοκής με τους αγώνες τερμάτισε δεύτερος, εμπρός από τον Κωνσταντίνο Αντωνίου με Ford Escort MKII.

Στην πολυπληθή κατηγορία των 1600 κυβικών, ο Γιάννης Ακράτος (Peugeot 208 R2) πέτυχε την καλύτερη επίδοση και στα 4 σκέλη του αγώνα και δικαίως ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και τερμάτισε δεύτερος ο Σπύρος Βασιλείου με το MG Rover, με τον Χαράλαμπο Γαζετά (Opel Corsa S1600) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα.

Στα 1400 κυβικά, ο Νίκος Χρυσάφης (Peugeot 206) ξεπέρασε γρήγορα το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε στο πρώτο σκέλος, αντεπιτέθηκε και επικράτησε στην κατηγορία. Ο βετεράνος, Μανώλης «Καψάσκης» Χαλιβελάκης στην πρώτη του επαφή με το Skoda Fabia 1.2 TSi του Ενιαίου κατάφερε να τερματίσει δεύτερος και να κρατήσει πίσω του τον Χρήστο Σουρτζή με MG ZR 105.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι μάχες στα Kartcross, καθώς στα Μέγαρα κρίθηκαν οι τίτλοι στις 3 κατηγορίες των Dirt Games. Μπορεί να μην έκλεισε με νίκη τη χρονιά, ωστόσο ο Γιώργος Ζυμαρίδης (SR Kartcross) κατέκτησε τον τίτλο στην κατηγορία των 650 cc. Ο Γιάννης Χεκιμιάν με Kartcross αναδείχθηκε νικητής στα 750 cc, κλείνοντας ιδανικά τη χρονιά. Στην κατηγορία Open, το σερί του Επαμεινώνδα Καρανικόλα (Autocross 4x4) δεν έσπασε, με τον οδηγό να κατακτάει και επισήμως τον τίτλο στην κατηγορία του.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...