WRC: Νίκη Neuville στο φινάλε της σεζόν (vid)

Ο Βέλγος οδηγός της Hyundai επικράτησε στην Αυστραλία και αποχαιρέτησε με το «δεξί» το 2017

  • -
  • -

Σε έναν αγώνα γεμάτο ανατροπές και εγκαταλείψεις έως την τελευταία ειδική διαδρομή, ο Thierry Neuville πανηγύρισε στο Ράλι Αυστραλίας, σημειώνοντας την 4η φετινή του νίκη με το Hyundai i20. Κανείς άλλος οδηγός δεν πέτυχε τόσες φέτος, όμως ο 29χρονος Βέλγος οδηγός αναγκάστηκε να συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση στην τελική βαθμολογία, 24 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Sebastien Ogier με το Ford Fiesta της Μ-Sport.

Ο Neuville εκμεταλλεύτηκε την έξοδο του teammate του, Andreas Mikkelsen, το Σάββατο και τέθηκε επικεφαλής του αγώνα, θέση την οποία διατήρησε μέχρι τέλους. Μαζί του στο βάθρο ανέβηκαν οι Ott Tanak (Ford Fiesta) και Hayden Paddon (Hyundai i20), ενώ ο Ogier τερμάτισε 4ος.

Στους μεγάλους άτυχους του αγώνα συγκαταλέγεται και ο Jari-Matti Latvala. Ο Φινλανδός οδηγός της Toyota ήταν δεύτερος, όμως εγκατέλειψε από έξοδο στην τελευταία ειδική του Ράλι Αυστραλίας! Eξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίηση ο Έλληνας Ιορδάνης Σερδερίδης, ο οποίος με το Citroen DS3 τερμάτισε στην 11η θέση της γενικής κατάταξης.

Το πρωτάθλημα του 2018 θα αρχίσει – ως συνήθως – με το Ράλι του Μόντε Κάρλο, από τις 25 έως τις 28 Ιανουαρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...