Ράλι Φινλανδίας: Παρθενική νίκη στο WRC για τον Lappi (vid)

Ισοπαλία Ogier – Neuville στην κορυφή της βαθμολογίας, με τέσσερις αγώνες να απομένουν

  • -
  • -

Νέα δεδομένα στη μάχη για τον τίτλο οδηγών στο WRC έφερε η εγκατάλειψη του Sebastien Ogier και η νίκη του Esapekka Lappi στο Ράλι Φινλανδίας. Ο 26χρονος Φινλανδός κατάφερε να προστατέψει τη διαφορά από τους διώκτες του την τελευταία μέρα του ράλι και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Στην προτελευταία ειδική... λαχτάρησε, όταν είχε μία έξοδο. Ευτυχώς για αυτόν, η ζημιά ήταν μόνο στον τροχό και όχι στην ανάρτηση του Toyota Yaris. «Τι αγώνας! Τα συναισθήματα είναι μοναδικά. Θέλω να ευχαριστήσω τα μέλη της Toyota που ετοίμασαν ένα τόσο γρήγορο αυτοκίνητο», δήλωσε ο πανευτυχής νικητής.

Η 2η θέση κρίθηκε κυριολετικά στις λεπτομέρειες, καθώς ο Elfyn Evans (Ford Fiesta) είχε διαφορά μόλις 0,3 sec από τον Juho Hanninen (Toyota Yaris) που ανέβηκε στο χαμηλότερο σκαλί του βάθρου.

Η εγκατάλειψη του πρωταθλητή Sebastien Ogier (Ford Fiest) μετά από έξοδο την Παρασκευή, επέτρεψε στον Thierry Neuville (Hyundai i20) να τον πιάσει στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών με 160 βαθμούς. Στους κατασκευαστές προηγείται η M-Sport Ford με 285 βαθμούς, έναντι 251 της Hyundai.

Επόμενος αγώνας του WRC, το Ράλι Γερμανίας στις 17-20 Αυγούστου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...