F1: Πόσο θα αντέξει ακόμα ο Fernando Alonso;

Δεν φημίζεται για την υπομονή του άλλωστε …

  • -
  • -

Το πρώτο σετ των δοκιμών στην Βαρκελώνη έφερε ένα ερώτημα στον κόσμο. Πόσο θα αντέξει ακόμα ο Fernando Alonso χωρίς να έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Άλλωστε έφυγε από την Ferrari και πήγε στην McLaren με το σκεπτικό σε μια 3ετία να έχει μονοθέσιο που θα μπορέσει να χτυπήσει πρωτάθλημα, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει γίνει.

 

Η απογοητευτική εμφάνιση της McLaren Honda στο πρώτο σετ δοκιμών και το πρόβλημα για άλλη μια φορά του κινητήρα της Honda έφερε κατήφεια στο Woking. Άλλαξαν χρώματα στην ομάδα, άλλαξαν όνομα μονοθεσίου, έφεραν νέο αέρα, αλλά η Ιαπωνική εταιρία αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη από τους οδηγούς της ομάδας που τους απογοήτευσε. Ο Alonso ήταν εμφανώς δυσαρεστημένος και με το συμβόλαιο του να λήγει στο τέλος της σαιζόν είναι λογικό να αναρωτιέται ο κόσμος εάν θα παραμείνει ή όχι στην ομάδα. Ο Eric Boullier μιλώντας στο Formula1.com είπε σχετικά «Δεν του κρύβουμε τίποτα. Πάντα έλεγα ότι η πίστα είναι ο κριτής. Ο Fernando ξέρει τι μας λένε, οπότε ξέρει τι να περιμένει. Μπορούμε να πάμε πίσω στην πίστα με αυτά που περιμέναμε; Δεν ξέρω. Πρέπει να ερευνήσουμε τι πάει στραβά»

 

Μιλώντας σε ζωντανό chat στο Instagram ο Alonso είπε ότι δεν μπορουσε να καλυφθεί το κενό που δημιούργησε το πρόβλημα στις πρώτες μέρες, αλλά δεν θα έπρεπε να απογοητεύονται οι φίλαθλοι γιατί η ομάδα μπορεί να γυρίσει το κλίμα. Τόνισε ότι για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου θα το δει μετά από το καλοκαίρι και ότι δεν ήταν ποτέ στα χαρτιά να πάει στην Mercedes φέτος γιατί είχε συμβόλαιο με την McLaren. Συμπλήρωσε ακόμα ότι δεν θα γυρνούσε στην Renault.

 

Θα μάθουμε λοιπόν μετά από το καλοκαίρι εάν αντέχει ακόμα ο Alonso ή όχι. Άλλωστε του χρόνου θα υπάρχουν θεωρητικά θέσεις σε Ferrari και Mercedes.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...