Έτοιμο το Hyundai i20 Coupe WRC

Το αγωνιστικό της αυτοκίνητο παρουσίαση η Hyundai σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Autodromo Nazionale Monza στην Ιταλία

  • -
  • -

Οι οδηγοί της Hyundai Motorsport Thierry Neuville, Hayden Paddon και Dani Sordo θα αγωνισθούν στους 13 γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι της FIA (WRC) το 2017 με ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο το Hyundai i20 Coupe WRC. Το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς των οχημάτων WRC και παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια μιας αποκλειστικής εκδήλωσης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Autodromo Nazionale Monza στην Ιταλία.

Για την Hyundai Motorsport, το i20 τρίθυρο Coupe WRC αντιπροσωπεύει το τρίτο νέο αυτοκίνητο της ομάδας από το ντεμπούτο της στο πρωτάθλημα το 2014 - μετά το Hyundai i20 WRC (2014-15) και το Νέας Γενιάς i20 WRC (2016). Μπαίνοντας στην τέταρτη σεζόν του WRC, η ομάδα ελπίζει να βασιστεί στη θετική περίοδο ανάπτυξης των τελευταίων ετών, καθώς ξεκινά μια νέα εποχή.

Οι νέοι κανονισμοί των αυτοκινήτων για το 2017 έχουν εισαχθεί για να ενισχύσουν τη συνολική εικόνα και να προσφέρουν ακόμη περισσότερο θέαμα στους φίλους του WRC, με το νέο σπορ αυτοκίνητο να διαθέτει επιθετική νέα εμφάνιση και εξελιγμένες τεχνολογίες. Οι αλλαγές έχουν επικεντρωθεί στη βελτίωση της αεροδυναμικής και της μηχανικής πρόσφυσης και συγχρόνως υπήρξε αύξηση της ισχύος του κινητήρα από 300 έως 380bhp, καθώς και μείωση του συνολικού βάρους του αυτοκινήτου.

Με το νέο αυτοκίνητο, η ομάδα ελπίζει να επεκτείνει την πιο επιτυχημένη σεζόν της μέχρι σήμερα, με την οποία εξασφάλισε δύο νίκες και παραπάνω από δέκα θέσεις στο βάθρο. Η Hyundai Motorsport κατέκτησε επίσης τη δεύτερη θέση στη γενική κατάταξη του Πρωταθλήματος των Κατασκευαστών στην σεζόν 2016.

Δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή οδηγών για το 2017, πράγμα το οποίο θα προσφέρει την ομάδα σημαντική σταθερότητα παράλληλα με την εισαγωγή ενός νέου αυτοκινήτου. Οι Thierry Neuville, Hayden Paddon και Dani Sordo θα αγωνισθούν σε όλους τους γύρους του πρωταθλήματος.

Δεδομένου ότι οι κατασκευαστές θα είναι σε θέση να συμμετέχουν με μέχρι τρία αυτοκίνητα σε κάθε γύρο, οι τρεις οδηγοί της Hyundai Motorsport θα αγωνισθούν το 2017 με τη Hyundai Shell Μobis World Rally Team.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...