F1: Ο Verstappen ήρθε για να ταράξει τα νερά της F1

Love him or hate him …

  • -
  • -

Ο Max Verstappen ήρθε στην F1 για να ταράξει τα νερά. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο κατάφερε να τραβήξει όλα τα φώτα πάνω του. Ο τελευταίος αγώνας και όσα έγιναν μέσα στην πίστα τον έβαλαν στο μάτι των συναθλητών του και ανταλλάχτηκαν «βαριές» κουβέντες μετά από την λήξη του αγώνα.

 

Ο Raikkonen ο οποίος έπεσε «θύμα» του Verstappen τόσο στην Ουγγαρία, όσο και στο Βέλγιο, πιστεύει ότι ο νεαρός Ολλανδός θα έχει ένα «μεγάλο ατύχημα αργά ή γρήγορα». «Το πρόβλημα είναι ότι όταν ερχόμουν με το DRA ήμουν 15 με 20 χλμ/ώρα πιο γρήγορος από αυτόν και περιμένει και περιμένει και κάνει κίνηση μετά από μένα. Η διαφορά της ταχύτητας είναι αρκετά μεγάλη και έπρεπε να πατήσω φρένο και να επιβραδύνω για να τον αποφύγω. Δεν είναι κάτι που πρέπει να γίνεται σε τέρμα γκάζι, αλλά για άγνωστο λόγο οι αγωνοδίκες λένε ότι είναι ΟΚ. Εάν δεν φρέναρα θα είχαμε μεγάλο ατύχημα και είμαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει εάν δεν αλλάξει. Μπορεί να φαίνεται ΟΚ (που δεν τιμωρήθηκε), έτσι είναι ενδιαφέρον να δούμε όταν γίνει κάτι, σε ποιον θα πέσει το φταίξιμο. Ίσως χρειάζεται να γίνει ένα ατύχημα πριν τα πράγματα ξεκαθαρίσουν σε όλους, αλλά ελπίζω να μην γίνει κάτι κακό για κάποιον και κανένας δεν θέλει να γίνει κάτι τέτοιο», είπε ο Φιλανδός της Ferrari.

 

Όμως και ο Vettel μίλησε με σκληρά λόγια για τον Verstappen : «Δεν είμαι οπαδός του να τιμωρούμε τους οδηγούς, δεν είναι ο τρόπος να μάθουν. Πρέπει να μιλήσουμε μεταξύ μας, χρειάζεται να υπάρχει σεβασμός. Ο καλύτερος τρόπος είναι να μιλάμε μεταξύ μας από το να κάνουμε θέμα μέσα από τα ΜΜΕ. Είμαστε άντρες και το καλύτερο είναι να καθόμαστε απέναντι και να μιλάμε. Είναι σωστό να κριτικάρουμε, αλλά λάθος το να προσπαθούμε να το κάνουμε μεγάλο θέμα. Τα πηγαίνω καλά μαζί του, μου αρέσει, αλλά κάποιες κινήσεις, ειδικά σε φάσεις φρεναρίσματος, που ήρθα αντιμέτωπος όταν έτρεχα απέναντί του, δειν είναι σωστές», είπε.

 

Όμως ο Verstappen έχει διαφορετική άποψη. Ερωτηθείς εάν πρέπει να ρίξει τους τόνους οδήγησής του, είπε : «Για να είμαι ειλικρινής, είναι ένα μεγάλο ψέμα. Αμύνομαι για να κρατήσω την θέση μου, και εάν σε κάποιον δεν αρέσει, τότε είναι δικό του πρόβλημα. Εάν μετά την στροφή 1 (που χτύπησαν τα δυο μονοθέσια της Ferrari και στρίμωξαν τον Verstappen που ήταν σχεδόν εκτος πίστας) κάνουν κάτι τέτοιο, δεν θα αφήσω την θέση μου τόσο εύκολα μετά. Η εκκίνησή μου δεν ήταν καλή, αλλά βούτηξα στην εσωτερική, δεν μπλόκαρα τροχούς, οπότε εύκολα πήρα την στροφή. Αλλά συνέχιζαν να με πιέζουν, ο Kimi με στρίμωχνε και ο Sebastian έπεσε πάνω μας. Ξέρει ότι είναι στην εξωτερική και στρίβει στην εσωτερική που υπάρχουν άλλα δυο μονοθέσια. Μου χτύπησαν την εμπρός αεροτομή, είχα πρόβλημα και στο πάτωμα του μονοθεσίου, οπότε από εκεί και πέρα ο αγώνας είχε τελειώσει για μένα»

 

Σε άλλες συνεντεύξεις ο Berger είπε ότι υποστηρίζει τον Verstappen και ότι του θυμίζει τον Senna, ενώ ο Lauda είπε ότι μάλλον χρειάζεται «ψυχολόγο» ο νεαρός οδηγός.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...