F1: Μεγάλος νικητής ο Rosberg στο Bέλγιο

Ατύχημα ο Magnussen

  • -
  • -

Μεγάλος νικητής αναδείχθηκε στο Βέλγιο ο Nico Rosberg. O Γερμανός οδηγός της Mercedes δεν είχε απολύτως κανένα πρόβλημα και παρά τα απρόοπτα δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο. Στην δεύτερη θέση ανέβηκε ο Daniel Ricciardo με την Red Bull Racing και στην 3η θέση ο Lewis Hamilton ο οποίος ξεκίνησε από το την τελευταία σειρά.

 

Όπως κάθε εκκίνηση στο Spa, έτσι και αυτή μας επιφύλαξε δράματα. Ο Verstappen δεν μπόρεσε να ξεκολλήσει από το grid και επέτρεψε στις δυο Ferrari να βρεθούν δίπλα του. Ο Verstappen πήρε την εσωτερική, σχεδόν εκτός πίστας, με τον Raikkonen να είναι αριστερά του και πιο αριστερά ο Vettel. Ο Vettel έπεσε πάνω στον Raikkonen και αυτός στον Verstappen. Και οι 3 συνέχισαν όμως τα μονοθέσια των δυο τελευταίων είχαν πρόβλημα.

 

 

 

Ο Raikkonen μπήκε στα πιτ για να αλλάξει πτέρυγα, με το μονοθέσιο να έχει πιάσει φωτιά στο κάτω μέρος

 

 

Αλλά και ο Sainz είχε πρόβλημα με σκασμένο ελαστικό

 

 

Ο αγώνας σταμάτησε όταν βγήκε η κόκκινη σημαία μετά από το τρομακτικό ατύχημα του Magnussen. Στην έξοδο της Eau Rouge έχασε τον έλεγχο και έπεσε στις μπαριέρες. Ευτυχώς βγήκε από το μονοθέσιο μόνος του με πρόβλημα στο αριστερό πόδι και αναγκάστηκε να πάει στο νοσοκομείο για τον έλεγχο ρουτίνας.

 

 

Στα μέσα του αγώνα και με την κατάσταση να έχει ηρεμήσει κάπως η κατάταξη ήταν ως εξής

 

 

Αυτός που μας έδωσε θέαμα ήταν ο Max Verstappen ο οποίος έδωσε μάχες με τις Ferrari των Vettel και Raikkonen. Προερχόμενος από τα κάρτ ο Verstappen έκλεινε την πόρτα αργά στους αντιπάλους του και κάποιες φορές με «υπερθυσία» κέρδισε τις χαμένες μάχες. Βέβαια οι Raikkonen κυρίως και Vettel ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένοι με τον Ολλανδό και τις μεθόδους του.

 

Μεγάλος νικητής στο τέλος ήταν ο Rosberg με τον Ricciardo και τον Hamilton να ανεβαίνουν στο βάθρο

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...