F1: Pole για τον Rosberg

Από το τελος ξεκινούν Hamilton και Alonso

  • -
  • -

F1: Pole για τον Rosberg Από το τελος ξεκινούν Hamilton και Alonso Με τον Nico Rosberg να κατακτά την πρώτη θέση στα προκριματικά στην πίστα του Spa στο Βέλγιο επέστρεψε η F1 μετά από την καλοκαιρινή άδεια. Ο Γερμανός οδηγός ήταν μόλις 1 δέκατο μπροστά από τον Max Verstappen και τον Kimi Raikkonen.

 

Αυτό που ξέραμε ήταν ότι οι Hamilton και Alonso θα ξεκινούσαν από το τέλος καθώς έκαναν αλλαγές κινητήρα, και όχι ενός. Όμως ο Ισπανός δεν μπόρεσε να τρέξει καθόλου καθώς είχε πρόβλημα στα 500 περίπου μέτρα μετά από την έξοδό του.

 

 

Οι Nasr, Ocon, Kvyat, Ericsson ακολούθησαν τους Hamilton και Alonso και έμειναν εκτός του Q2. Η έκπληξη ήταν ο Werhlein ο οποίος πέρασε στο Q2 με την Manor Racing.

 

 

Το Q2 δεν είχε κάποιο αξιοσημείωτο. O Rosberg έκανε ένα γρήγορο γύρο με την μαλακή γόμα με την οποία θα ξεκινήσει τον αγώνα. Ο Vettel επέλεξε να κόψει τον τελευταίο του γύρο και ενώ είχε την πολύ μαλακή γόμα για να εκκινήσει με την μαλακή.

 

 

Στο 3ο και τελευταίο κομμάτι όλοι έκαναν δυο γρήγορους γύρους με την πολύ μαλακή γόμα. Έκπληξη ήταν ότι ο Rosberg είχε διαφορά μόλις 0.149 από τον Verstappen και 0.166 από τον Raikkonen. Σίγουρα η πολύ μαλακή γόμα δεν είναι κάτι που ταιριάζει στην Mercedes.

 

Αναλυτικά

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...