F1: Πολύ άνετη νίκη για τον Rosberg

Vettel και Perez στο βάθρο

  • -
  • -

Ένα πολύ άνετο απόγευμα πέρασε ο Nico Rosberg στον πρώτο αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν. Ο Γερμανός οδηγός εκμεταλλεύτηκε το χθεσινό ατύχημα του Lewis Hamilton, ο οποίος εκκίνησε από την 10 θέση, αλλά και το πρόβλημα που είχε κατά την διάρκεια του αγώνα και πήρε μια πολύ εύκολη νίκη μπροστά από τον Sebastian Vettel και τον Sergio Perez.

 

O Rosberg κρατήθηκε μπροστά από τον Ricciardo και τον Vettel στην εκκίνηση καθώς ο Perez είχε 5 θέσεις ποινή λόγω αλλαγής κιβωτίου

 

 

Ο Perez κέρδισε θέση, το ίδιο και ο Verstappen, ενώ οι Bottas και Massa έχαναν

 

 

Την έκπληξη την είδαμε μόλις στον 7ο γύρο όταν οι Red Bull Racing μπήκαν στα πιτ για να διώξουν τις πολύ μαλακές γόμες, ενώ μια … μπλε σακούλα που βρέθηκε στην πίστα ήταν το παράπονο των οδηγών που φοβόντουσαν ότι θα έμπαινε σε κάποιο σημείο που θα τους έφερνε σαν αποτέλεσμα υπερθέρμανση

 

 

Στον 14ο γύρο ο Raikkonen πάτησε την γραμμή των πιτ και οι αγωνοδίκες του έδωσαν ποινή 5 δευτερολέπτων που θα προστίθεντο στο συνολικό χρόνο του.

 

 

Στην μάχη των πιτ στοπ η Williams έκανε και πάλι τα ταχύτερα

 

 

Στην μέση του αγώνα η κατάσταση είχε ως εξής

 

 

Ο Hamilton δεν μπόρεσε ποτέ να μπει στην μάχη για κάτι καλύτερο γιατί αντιμετώπιζε προβλήματα με το μονοθέσιό του. Φαίνεται ότι είχε πρόβλημα με τις ρυθμίσεις του αλλά λόγω της απαγόρευσης που υπάρχει δεν μπορούσαν από το pitwall να του δώσουν τις οδηγίες.

 

 

Στο τέλος ο Perez πίεσε και προσπέρασε τον Raikkonen σε μια ακόμα εκπληκτική εμφάνιση για την Force India.

 

Αναλυτικά

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...