F1: Βασιλιάς της ερήμου ο Nico Rosberg

Ζευγάρωσε τις φετινές του νίκες ο Γερμανός οδηγός

  • -
  • -

Όποιος έκατσε να δει τον αποψινό αγώνα σίγουρα θα έφυγε ευχαριστημένος. Μπορεί η 1η θέση να μην άλλαξε ομάδα, αλλά ο αγώνας μας χάρισε πολλές ωραίες στιγμές. Στο βάθρο μαζί με τον Rosberg ανέβηκε ο Raikkonen και ο Hamilton.

 

Πριν να σβήσουν καν τα κόκκινα φώτα της εκκίνησης ο κινητήρας της Ferrari που ήταν στο μονοθέσιο του Vettel παρέδωσε το πνεύμα του και έτσι ο Γερμανός οδηγός είχε την πρώτη «μη εκκίνηση» για την Ferrari.

 

 

 

Μετά και από το πρόβλημα που είχε ο Raikkonen στην Μελβούρνη είναι πασιφανές ότι η Ferrari έχει ρισκάρει πολύ στην εξέλιξη της μονάδας ισχύος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι λύση δεν θα έρθει πριν από τον αγώνα στην Ισπανία.

 

Με το που έσβησαν τα κόκκινα φώτα οι δυο Mercedes έφυγαν μπροστά, όμως η Williams του Bottas είχε φτάσει πολύ κοντά στον Hamilton  ο οποίος είχε χάσει ήδη θέση από τον Rosberg. Ο Bottas προσπάθησε να περάσει από την εσωτερική, ο Hamilton δεν του άφησε χώρο και αναπόφευκτα ήρθε η σύγκρουση. Στην συνέχεια του αγώνα επιβλήθηκε ποινή διέλευσης από τα πιτ για τον οδηγό της Williams. Ο Hamilton έχασε αρκετές θέσεις και το μονοθέσιο είχε πρόβλημα στην δεξιά πλευρά, κάτι που επηρέασε σε μεγάλο βαθμό τον ρυθμό του αγώνα.

 

 

Οι νέοι κανονισμοί των ελαστικών έφεραν μεγάλη ανακατωσούρα στις στρατηγικές. Έτσι και ενώ είχαμε φτάσει στον 9ο γύρο η κατάσταση είχε

 

 

Ο αγώνας είχε αρκετά προσπεράσματα και σε αυτό βοήθησε πολύ η κατάσταση με τα ελαστικά. Για άλλη μια φορά εντυπωσιακή ήταν η Haas με τον Grosjean, ενώ και η μόνη McLaren Honda που είχε απομείνει με τον Vandoorne τα πήγαινε καλά.

 

Στο μέσο του αγώνα η κατάσταση είχε διαμορφωθεί ως εξής

 

Η δράση είχε απλωθεί σε όλο το grid με τον Grosjean αλλά και τον Werhlein με την Manor να τραβούν τα φώτα της δημοσιότητας.

 

Στο τέλος ο Rosberg πήρε μια χαλαρή νίκη

 

Ο Rosberg δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα και οι πρώτοι γύροι δείχνουν την πραγματική διαφορά που έχει η Mercedes από την Ferrari. O Hamilton σίγουρα ήταν χαρούμενος που κατάφερε να πάρει την 3η θέση, καθώς δεν υπήρχε κάτι περισσότερο που θα μπορούσε να πάρει από τον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ η Ferrari θα πρέπει να δει πολύ σοβαρά (που το κάνει ήδη) το θέμα με την μονάδα ισχύος. Ο επόμενος αγώνας είναι σε δυο βδομάδες στην Κίνα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...